OVO SU SINOVI NATAŠE NINKOVIĆ: Ostaćete BEZ DAHA kada vidite FOTKU, sada je jasno zašto ih KRIJE (FOTO)
Nataša Ninković, Foto: Marina Lopičić

bombone

OVO SU SINOVI NATAŠE NINKOVIĆ: Ostaćete BEZ DAHA kada vidite FOTKU, sada je jasno zašto ih KRIJE (FOTO)

Natašu Ninković često smatraju jednom od najboljih glumica svoje generacije, u prilog čemu svedoči njen kontinuirani angažman u nekim od najuspešnijih televizijskih poduhvata, kao i Nagrada „Žanka Stokić”, za izuzetan doprinos srpskoj umetnosti

Objavljeno: 18:39h

Nataša Ninković Šarenac srpska je filmska, televizijska i pozorišna glumica.

Prvi veliki film u kome se predstavila jugoslovenskoj publici bio je filmski klasik Tri karte za Holivud iz 1993, a prvu veliku ulogu ostvarila je pet godina kasnije, u ratnoj drami Spasitelj.

Nacionalnu popularnost stekla je krajem milenijuma ulogom Ruške u TV seriji Porodično blago, i 2003. u filmu Profesionalac. Podjednako zastupljena na televiziji, na filmu i pozorištu, uspon na domaćoj sceni nastavila je zahvaljujući projektima poput — TV serija Ranjeni orao, Cvat lipe na Balkanu i Senke nad Balkanom, a zatim i kroz zapažene uloge u filmovima Ivkova slava, Stado, Ajvar i Dara iz Jasenovca.

Nataša Ninković
foto: © ATA Images

Rođena je 22. jula 1979. godine.

Kritičari su najviše bili naklonjeni njenoj ulozi Marije u filmu Klopka i Natalije u seriji Ubice mog oca, kao i njenim pozorišnim izvođenjima Gospođice Ive Andrića i Hede Gabler Henrika Ibsena.

Natašu Ninković često smatraju jednom od najboljih glumica svoje generacije, u prilog čemu svedoči njen kontinuirani angažman u nekim od najuspešnijih televizijskih poduhvata, kao i Nagrada „Žanka Stokić”, za izuzetan doprinos srpskoj umetnosti.

Osim ove nagrade, čija je najmlađa dobitnica, za svoj umetnički izraz dobila je i nagradu „Raša Plaović”, kao i dve nagrade „Carica Teodora”.

1 / 4 Foto: © ATA Images

Godine 2000. Nataša je igrala Lolu u filmu Rat uživo, u postavi koju su predvodili glumci tadašnje mlađe generacije — Dragan Bjelogrlić, Vesna Trivalić, Srđan Todorović i Dubravka Mijatović. Sledeće godine glumila je u danskom filmu Den Serbiske dansker (Srpski Danac), a 2003. uz Branislava Lečića u drami Profesionalac.

Uloga u Profesionalcu donela je Ninkovićevoj Povelju za najbolju glumicu u sporednoj ulozi na „Filmskim susretima u Nišu”, a sa 214 hiljada prodatih bioskopskih karata film je zauzeo deveto mesto na listi najgledanijih srpskih filmova u periodu od 2000. do 2009. godine. Osim u Profesionalcu, gledaoci su istovremeno imali priliku da Natašu gledaju i u ulozi Lole, u seriji M(j)ešoviti brak.

Nataša Ninković
foto: Printscreen Instagram

Ninkovićeva je i 2005. godine igrala u velikom bioskopskom hitu, trećem najgledanijem filmu decenije. Bila je to romantična komedija Ivkova slava, u režiji Zdravka Šotre. Tumačila je lik Paraskeve, žene domaćina Ivka (Zoran Cvijanović), koji je kroz splet komičnih nezgoda bio prisiljen da krsnu slavu proslavlja tri dana.

Veliki uspeh te godine zaokružila je kontraverzna komedija Stado, rediteljski prvenac Nikole Koja, koji je pored Ninkovićeve, okupio i Vesnu Trivalić, Zorana Cvijanovića, Nikolu Đurička i druge. Popularna podela privukla je više od 200 hiljada gledalaca u bioskope, i učinila ovaj film najgledanijim u zemlji 2016. godine.

Njen muž je poznati biznismen.

Imaju dva sina, dvadesetogodišnje blizance Luku i Matiju, koji su, kaže lepši pol, opasni frajeri. Ako ne verujete, samo bacite pogled na njihove društvene mreže.

Budući da Luka i Mateja studiraju u inostranstvu, praznici su idealna prilika da se porodica okupi.

Tako se to može videti na ovoj starijoj slici.

Nataša Ninković, Mateja Šarenac
foto: Instagram printscreen/sarenac_m

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.