MALO KO ZNA DA JE ONA ĆERKA ZORANA CVIJANOVIĆA: Jako je USPEŠNA, ove DETALJE javnost NIJE ZNALA (FOTO)
Zoran Cvijanović, Foto: Aleksandar Stojanović

bacite pogled

MALO KO ZNA DA JE ONA ĆERKA ZORANA CVIJANOVIĆA: Jako je USPEŠNA, ove DETALJE javnost NIJE ZNALA (FOTO)

Od 1982. do 1987. bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a od 1987. do 2002. pozorišta Atelje 212

Objavljeno: 18:03h

Zoran Cvijanović diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1982, u klasi profesora Minje Dedića i asistenta Vladimira Jevtovića.Prva uloga nakon studija bila mu je u TV seriji „Sivi dom“ (1984—1985).

Do danas je glumio u preko 50 filmova i TV serija, od kojih su najznačajniji: „Oktoberfest“ (1987), „Poltron“ (1989), „Mi nismo anđeli“ (1992), „Policajac sa Petlovog brda“ (TV serija) (1993—1994), „Otvorena vrata“ (TV serija) (1995), „Složna braća“ (TV serija) (1995), „Lepa sela lepo gore“ (1996), „Mile protiv tranzicije“ (TV serija) (2002).

Zoran Cvijanović
foto: Aleksandar Stojanović

Od 1982. do 1987. bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a od 1987. do 2002. pozorišta Atelje 212. Od 2002. ima status slobodnog umetnika. Režirao je nekoliko filmova. U poslednjih nekoliko godina intenzivno se bavi upravljanjem otpadom i reciklažom.

Septembra 2016. postao je direktor Visoke škole dramskih umjetnosti Andrićgrad.

Zoran Cvijanović i Nataša Ninković u predstavi Prah, pozorište Izabel Bader, Toronto, Kanada.

Zoran je bio u braku sa Svetlanom Lanom Cvijanović koja predaje kostim na Fakultetu primenjenih umetnosti. Njen otac je glumac Marko Todorović koji se proslavio ulogom Milana Todorovića u serijalu „Lude godine“.

Tečno govori engleski jezik.

1 / 4 Foto: Nemanja Nikolić

1975. godine Zoran je debitovao u filmu „Crvena zemlja“ nakon koga su usledile uloge u seriji „Povratak otpisanih“, serijalu „Lude godine“ i filmovima: „Grešno dete“, „Vrhovi Zelengore“, „Živeti kao sav normalan svet“, „Poslednja avantura“, itd. Glumio je u više od 50 filmova među kojima su: „Oktobarfest“, „Mi nismo anđeli“, „Lepa sela lepo gore“, „Munje“, „Ivkova slava“, „Crni Gruja i kamen mudrosti“, „Šešir profesora Koste Vujića“, itd. Zapažene uloge je ostvario u serijama: „Otvorena vrata“, „Složna braća“, „Mile protiv tranzicije“, itd.

1995. godine Zoran je snimio nekoliko reklama za Vojvođansku banku. Do ove saradnje je došlo jer nije bilo dovoljno novca da mu se isplati honorar za angažman u filmu „Lepa sela lepo gore“ pa je banka to uradila u zamenu za reklame. 2014. godine je otvorio 19. Internacionalni TV festival koji je održan u Baru.

zoran cvijanović
foto: Marina Lopičić

2016. godine je igrao u rediteljskom prvenstvu Nikole Koja, „Stado“. Zoran je rekao da bi do kraja karijere radio za Nikolu jer redovno isplaćuje honorare i stvara prijatnu atmosferu na snimanjima.

U junu 2017. godine je sa Draganom Mićalović i Svetislavom Buletom Goncićem snimio spot u kome su obeleženi trideset godina od prvog prikazivanja filma „Oktobarfest“ i 15. rođendan Beer Fest-a.

Zoran Cvijanović
foto: Dragana Udovičić

Ćerka glumca Zorana Cvijanovića, Milena je glumica i pevačica i živi i radi u Los Anđelesu. Milena se udala prošle godine u oktobru, te je tada objavila fotografije sa intimnog venčanja nakon kojih je dobila bezboroj čestitki i pohvalnih komentara na račun izgleda.

Danas Milena živi u Los Anđelesu, bavi se muzikom i glumom i veoma je uspešna. Više njenih fotografija pogledajte u galeriji.

,

Ćerka glumca Zorana Cvijanovića, Milena je glumica i pevačica i živi i radi u Los Anđelesu.

Inače, nakon što je glumac Zoran Cvijanović 2015. godine zapao u finansijske nedaće nakon sukoba s dobrim prijateljem, sav novac koji je imao uložio je u zajedničku firmu za reciklažu, ali je umesto da višestruko zaradi, ostao bez ičega, te nije imao za Milenino školovanje u Americi, a ona je tada odlučila da sama sakupi sebi novac.

Milena je skupljala novac za školovanje kako bi ostvarila svoj san, pa je i sam glumac Zoran Cvijanović uplatio prilog od simboličnih 50 dolara.Uspela je da upiše čuveni Berkli univerzitet, a kako je sama navela u eseju na sajtu, roditelji su uspeli da prikupe još jedan deo novca potreban za putne troškove, smeštaj i ishranu, zdravstveno osiguranje, knjige i veoma skupu godišnju školarinu od čak 40.000 dolara.

Milena se udala se 2019. godine, te je tada objavila fotografije sa intimnog venčanja nakon kojih je dobila bezboroj čestitki i pohvalnih komentara na račun izgleda.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.