OVA LEPOTICA JE SESTRA KATARINE RADIVOJEVIĆ: Trljaćete oči DVA PUTA kada vidite KAKO IZGLEDA (FOTO)
Katarina Radivojević, Foto: Damir Dervišagić

bomba

OVA LEPOTICA JE SESTRA KATARINE RADIVOJEVIĆ: Trljaćete oči DVA PUTA kada vidite KAKO IZGLEDA (FOTO)

Fakultet završava u klasi Predraga Bajčetića. 2002. godine, na samom početku karijere dobija šansu da odigra naslovnu ulogu u filmu „Zona Zamfirova“, reditelja Zdravka Šotre

Objavljeno: 17:36h

Katarina Radivojević je srpska glumica.

Osnovnu školu je završila u Batajnici, a onda pohađala Dvanaestu beogradsku gimnaziju pa kasnije Petu beogradsku gimnaziju.. Osnove glume uči u dramskoj grupi Mike Aleksića, iako u tome nije imala podršku roditelja. Njen prvi susret sa kamerom bila je uloga Sonje u filmu Policajac sa Petlovog brda, gde igra pored velikana jugoslovenskog filma Ljubiše Samardžića, Milene Dravić, Nede Arnerić...

Katarina Radivojević
foto: Dragan Kadić

Seriju pod istim nazivom snima sve do 1994. godine. Već tada je odlučila da će gluma biti njen životni poziv. Kao srednjoškolka važila je za izuzetno nepredvidivu i nedisciplinovanu devojku. Redovno beži sa časova tokom demonstracija 1997. godine, pa ponavlja razred.

Posle svih padova i traženja sebe, nakon bombardovanja upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Na prijemnom ispitu prva je na listi, zajedno sa Marijom Vicković, koja joj postaje najbolja prijateljica.

Fakultet završava u klasi Predraga Bajčetića. 2002. godine, na samom početku karijere dobija šansu da odigra naslovnu ulogu u filmu „Zona Zamfirova“, reditelja Zdravka Šotre.

1 / 4 Foto: Youtube printscreen

Ova uloga lansira je u sam vrh popularnosti. Preko noći osvaja naslovne strane i neviđenu medijsku pažnju. Za ulogu Zone dobila je nagradu za najbolju debitantsku ulogu na Filmskom festivalu u Nišu. Odmah posle Zone prikazuje se i Katarinin drugi film „Lavirint“ u kome je ostvarila značajnu ulogu.

Atraktivna glumica 2003. godine postaje zaštitno lice Festa i laureat nagrade kritičara.

Dvadesetšestogodišnja glumica igra u seriji „Dangube“ i filmovima „Libero“ i „Potraga za srećkom“. Krajem avgusta 2005, u Smederevu počinje snimanje filma Čarlston za Ognjenku u režiji Uroša Stojanovića, u kome tumači jednu od glavnih uloga. 2007. u domaćoj sapunici „Ljubav i mržnja“, koja se emituje na TV Pink, Katarina tumači jednu od glavnih uloga. Zaigrala je i u novom filmu Slobodana Šijana „SOS - spasite naše duše“.

Katarina Radivojević
foto: Printscreen Youtube

Katarina Radivojević je aktivna i u pozorištu, sa svojim kolegama sa klase nastupa u predstavi „Komedijaši“, u produkciji FDU-a koja se igra na sceni beogradskog Narodnog pozorišta, i u predstavi „Dva viteza iz Verone“ Gorana Šušljika, večernje scene pozorišta Boško Buha. Godine 2013. bila je u žiriju šoua Tvoje lice zvuči poznato.

Katarina ima 43 godine.

O njenom privatnom životu se ne zna puno, pa je malo onih koji znaju da ona ima rođenu sestru Jasnu.

Katarina Radivojević
foto: Damir Dervišagić

Jasna već godinama živi u Sjedinjenim Američkim Državama sa suprugom, a kako i Katarina živi tamo, njih dve dosta vremena provode zajedno. Jasna živi u Los Anđelesu, a svako ko je barem jednom imao priliku da je vidi, iako se ne pojavljuje često u javnosti, sigurno bi lako shvatio da su Katarina i ona sestre – crte lica i osmeh ih odaju.

Jasna radi u jednom luksuznom restoranu na Beverli Hilsu, a sudeći prema fotografijama na njenom nalogu na Instagramu, hrana joj je velika strast.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.