OVO JE PRAVO POREKLO MILUTINA MILOŠEVIĆA! Potomak je OVOG MOĆNIKA, NEVEROVATNO OTKRIĆE
Foto: Ana Paunković

JESTE LI ZNALI?

OVO JE PRAVO POREKLO MILUTINA MILOŠEVIĆA! Potomak je OVOG MOĆNIKA, NEVEROVATNO OTKRIĆE

Dobitnik je Povelje za najbolju mušku ulogu na 44. Filmskim susretima u Nišu 2009. godin

Objavljeno:

Milutin Milošević srpski je filmski, televizijski i pozorišni glumac.

Milutin Milošević je glumu diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Gordane Marić. Dobitnik je Povelje za najbolju mušku ulogu na 44. Filmskim susretima u Nišu 2009. godine

Najpoznatiji je po glavnoj ulozi u filmu Beogradski fantom, iz 2009. u kojem je tumačio autentičan lik Vlade Vasiljevića, beogradskog fantoma.Zapaženu ulogu je ostvario i u televizijskoj seriji Žene sa Dedinja (2011 — 2013).

Milutin je po majčinoj liniji potomak čuvenog srpskog lekara Dragiše Mišovića. Naime, glumčeva baka po mami je iz porodice Mišović, iz sela Kulinovca kod Čačka, gde je glumac i rođen.

milutin milošević
foto: Nemanja Nikolić

- Bio je bakin ujak ili stric. Te priče se kroz maglu sećam - otkrio je Milutin u intervjuu za Jutjub kanal Udruženja Irmos.

Uspomene na svoje odrastanje evocirao je u prostorijama Čačanske gimnazije, koju je i sam pohađao. Osvrnuo se i na svoje poreklo i vezu sa čuvenim lekarom Dragišom Mišovićem, koji je stradao 1939. godine. Tog 18. januara na njegovoj sahrani na čačanskom groblju bilo je prisutno 15.000 ljudi. Iako je ostao upamćen kao lekar koji je besplatno lečio pacijente i često im sam plaćao lekove, životom je platio svoje opredeljenje da bude komunista.

- Želim da se ta priča iz porodičnog ugla na neki način zabeleži. Dragiša je postradao kao komunista, u to vreme u političkoj likvidaciji. Bio je uhapšen, priveden na informativni razgovor, a onda i mučen. Po zvaničnom scenariju, nastradao je u saobraćajnoj nesreći u sudaru automobila i tramvaja na putu za bolnicu, ali ja mislim da se to dogodilo pre. Da je zapravo postradao u zatvoru Glavnjača, mučki, neljudski i da je onda ovo zapravo inscenirana smrt da bi bila legalizovana - dodao je Milutin o svom pretku.

Rođen je 28. decembra 1981. u Čačku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.