"POČIVAJ U MIRU": Umro POZNATI PEVAČ, VEST SVE ZATEKLA!
Foto: Printscreen

tuga

"POČIVAJ U MIRU": Umro POZNATI PEVAČ, VEST SVE ZATEKLA!

Od njega su se na društvenim mrežama oprostili glumac, voditelj i muzičar, Robert Mareković (50), grad Pregrada te brojni drugi

Objavljeno: 11:36h

Preminuo je Aljoša Mutić, muzilar i sin legendarnog sportskog komentatora Borisa Mutića. Imao je 54 godine. Od njega su se na društvenim mrežama oprostili glumac, voditelj i muzičar, Robert Mareković (50), grad Pregrada te brojni drugi.

- Napustio nas je Aljoša Mutić, saxer koji je bio drag i čest gost u Swingersima, svirao je i na našem zadnjem nastupu. Uvek zaigran, nasmejan, i virtuozan na svom instrumentu. Ne znam zašto uvek dobri odu... Hvala na svim trenucima koje smo proveli zajedno, počivao u miru - stoji u objavi Roberta Marekovića.

Bio je Aljoša i profesor saksofona u muzičkoj školi u Pregradi te Područnoj muzičkoj školi u Kumrovcu. Njegova smrt pogodila je mnoge, uključujući i kolege.

- Aljoša Mutić (1967. - 2022.) Noćas nas je prerano napustio naš prijatelj profesor Aljoša Mutić. Osim što nas je učio prihvatanju jazz muzike učio nas je toleranciji, poštenju, prijateljstvu i ljubavi. Uz veliku tugu opraštamo se Aljoša sa tobom - napisali su iz Muzičke škole u Pregradi.

Kratku objavu posvetila mu je i Facebook službena stranica grada Pregrade.

- Potresla nas je vest kako nas je prerano napustio profesor Muzičkemškole Pregrada Aljoša Mutić u 55. godini života. Vrhunski muzičar i omiljeni profesor bio je uvek spreman na saradnju i rado se odazivao svakom pozivu pa je tako i na ovogodišnjem festivalu Vinskih popevki i napitnica na manifestaciji Branje grožđa bio član žirija. Izražavamo iskreno saučešće Aljošinoj porodici, prijateljima i kolegama iz Muzičke škole Pregrada - stoji uz Aljošinu crno- belu fotografiju.

Muzičar je iza sebe ostavio suprugu, novinarku Inmu te sina Biela. Par je 22 godine proveo u Barceloni. Sa suprugom Španjolkom, odnosno bolje rečeno Katalonkom Inmom i sinom Bielom nastanio se kasnije u staroj kuriji Poklek u Zagorskim Selima, koju je krajem 19. veka kupio još njegov praded, a u kojoj mu je živela i baka s tri sestre, ali i otac Boris i majka Ljubica.

Aljoša se u Španjolsku uputio još davne 1991. godine nakon završene Muzičke akademije - smer saksofon u Zagrebu.

- Premišljao sam se da li da odem u New York, Los Angeles ili Barselonu. Na kraju je ipak prevladala Barselona jer sam tamo već imao nekoliko prijatelja s kojima sam svirao. U Barseloni sam radio kao profesor muzike i to u tri različite škole gdje sam držao predmet saksofon, a svirao sam i u Big bandu Barselona i s njima sam uveče nastupao po klubovima - rekao je 2014. za Večernji list.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.