OVAJ CRNOGORAC JE OSVOJIO SRCE NAŠE SRPSKE GLUMICE: Pucaju od LJUBAVI, isplivala i ZAJEDNIČKA FOTKA
Vanja Nenadić, Foto: Printscreen youtube

opala

OVAJ CRNOGORAC JE OSVOJIO SRCE NAŠE SRPSKE GLUMICE: Pucaju od LJUBAVI, isplivala i ZAJEDNIČKA FOTKA

Igrala je u predstavama za decu Princeza i dijamant, takođe u somborskom Narodnom pozorištu, kao i Magična lira na sceni Akademije 28

Objavljeno: 18:23h

Vanja Nenadić je srpska pozorišna, televizijska i filmska glumica.

Vanja Nenadić je rođena u Somboru, gde je tokom detinjstva pohađala časove glume. Posle srednje ekonomske škole godinu dana je studirala književnost u Novom Sadu, a glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Gordane Marić.

Prve profesionalne uloge ostvarila je na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, gde je nakon druge godine studija na FDU zaigrala u predstavi Draga Jelena. U Narodnom pozorištu Sombora debitovala je ulogom u predstavi Mnogo vike ni oko čega.

Vanja Nenadić
foto: printscreen/ instagram

Igrala je u predstavama za decu Princeza i dijamant, takođe u somborskom Narodnom pozorištu, kao i Magična lira na sceni Akademije 28. U međuvremenu je dobila ulogu u podeli komada Ko još jede hleb uz supu Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“.

Iako se ranije pojavila u naslovima Bićemo prvaci sveta i Inkarnacija, odnosno kratkometražnim ostvarenjima Izgleda da smo sami i Plišani soliter, prvu zapaženiju filmsku ulogu ostvarila je u Biseru Bojane 2017. godine. Tu je tumačila lik Lole, devojke sa crnogorskog primorja, dok joj je partnera igrao sugrađanin Slaven Došlo. Prethodno je primljena u stalni ansambl somborskog pozorišta, pa je tu u kontinuitetu nastupala narednih godina.

Igrala je u predstavama Maestro, Plava ptica, Čudo u Šarganu, Kad bi Sombor bio Holivud, Tenor na zajam Samoubica i Semper idem. Za to vreme priključila se ansamblu predstave Jami distrikt Bitef teatra, a dobila je i glavnu ulogu u podeli predstave Izbiračica, Narodnog pozorišta Kikinda.

Pored televizijske verzije Bisera Bojane, pojavila se u serijama Mamini sinovi, Ubice mog oca, Komšije, Pet i Tajkun. Igrala je u predstavi Koferče na sceni Madlenijanuma.

Dobila je i jednu od uloga u kratkom filmu Porajmos, gde je ponovo glumila sa Slavenom Došlom, ali i Branislavom Jerkovićem sa kojim je kasnije igrala u televizijskoj seriji Tajne vinove loze.Početkom 2021. primljena je u stalni angažman u Beogradskom dramskom pozorištu.

Vanja Nenadić
foto: Printscreen youtube

Mlada glumica Vanja oduševila je gledaoce ulogom Anje u melodrami, dok je Marka publika zavolela u telenovelama „Pogrešan čovek“ i „Žigosani u reketu“.

Njihova ljubav rodila se u pozorištu, gde su zajedno radili na nekoliko projekata, pa su ih česta viđanja dodatno zbližila, te je ljubav planula između mladih glumaca.

„Vanja i Marko su članovi Beogradskog dramskog pozorišta. Kako probe na mnogim predstavama traju i po nekoliko sati, nedelja, ali i meseci, to je dodatno učinilo da sevnu varnice između Vanje i kršnog Crnogorca. Njih dvoje su prvo počeli da se druže, a onda se iz prijateljstva rodila ljubav. Često su izlazili zajedno, a kako su oboje glumci, redovna tema njihovih razgovora bile su i predstave“, rekao je izvor blizak glumačkom paru za „Blic“ i dodao:

„Marka i Vanju je posebno zbližila predstava ‘Tramvaj zvani želja’, gde igraju zajedno. Probe koje su dugo imali su urodile plodom da se zaljube.“

Prema rečima izvora Blica, glumici se svidelo to što je Marko pažljiv, pa nije odolela njegovoj lepoti i šarmu.

„Marko je dečko lepih manira, vaspitan, a uz to je i lep. Vanji se odmah svideo, ali nisu hteli da ulaze u vezu dok se sve kockice ne poklope. Kada su videli da su stvoreni jedno za drugo, obelodanili su vezu, prvo kolegama iz pozorišta, a onda i ostalim prijateljima. Svi su bili srećni zbog njih dvoje. Kako svako pozorište ima bife, tako i BDP, tako je bilo neizbežno da se posle predstava ostane na piće da svi uživaju. Kada su kolegama rekli da su zajedno, mnogi su samo rekli: ‘Pa vi ste stvoreni jedno za drugo’. Vanja je čak i upoznala svoje roditelje sa Markom i oni su oduševljeni Markom. Kako su oni iz Sombora i dosta su opušteni, Markov crnogorski akcenat i temperament ih je oduševio, ali i duhovitost i šarm“, rekao je izvor za Blic.

Inače, Vanja je ranije govorila kako joj je u životu bitno da je zadovoljna na privatnom planu, pa da se to zadovoljstva odražava i na njen posao.

„Ljubav jeste baza, ali koliko god da je jaka, ugasiće se ako nema poštovanja, poverenja, iskrenosti, koje smatram osnovom ne samo kvalitetnog emotivnog odnosa, već odnosa sa ljudima generalno“, rekla je svojevremeno za “Hello” Vanja i dodala:

„Nemam svog ‘idealnog’ muškarca. Ne postoji nikakav recept. Hemija je presudna. Nemam nikakav problem da priđem muškarcu ako mi se dopadne, a i ne žalim se. Što mi ne bismo nekada bile hrabrije?“

(Espreso/Blic/Hello)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.