OVO JE PRVA ŽENA PETRA KRALJA ZA KOJU SRBI NE ZNAJU: Njega FACA poznata je SVIMA, ostaćete u NEVERICI (FOTO)
Petar Kralj, Foto: Printscreen

DOBRO POGLEDAJTE

OVO JE PRVA ŽENA PETRA KRALJA ZA KOJU SRBI NE ZNAJU: Njega FACA poznata je SVIMA, ostaćete u NEVERICI (FOTO)

Petar Kralj je imao mnogo zapaženih uloga u Narodnom pozorištu, a za svoj rad je dobio mnogo nagrada kao što su „Dobričin prsten“, „Miloš Žutić“, „Pavle Vuisić“, „Statueta Joakim Vujić“

Objavljeno:

Petar Kralj je poznati glumac na području bivše Jugoslavije. Iza sebe je ostavio mnogo uloga u popularnim filmovima i serijama, a osim toga veliki talenat je dokazao i brojnim nagradama od struke

Petar Kralj rođen je 4. aprila 1941. godine u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu. Posle osnovne i srednje škole Petar je rešio da nastavi školovanje u Beogradu na Akademiji za pozorište, film i televiziju.

Od 1968. godine bio je član „Ateljea 212“, a 1979. godine je postao slobodan umetnik. Bili su to počeci njegove velike karijere kada su role dolazile jedna za drugom i kada je imao sve veći broj obožavaoca.

Petar Kralj
foto: Printscreen

Petar Kralj je imao mnogo zapaženih uloga u Narodnom pozorištu, a za svoj rad je dobio mnogo nagrada kao što su „Dobričin prsten“, „Miloš Žutić“, „Pavle Vuisić“, „Statueta Joakim Vujić“. Na sceni se pojavio oko 3.000 puta, a glumio je u preko 200 TV serija, filmova i to najviše drama.

U decembru 2000. godine bio je na osmom mestu kao jedan od najboljih glumaca u Srbiji prema tadašnjim novinama. Godine 2005. dobio je ulogu u seriji naučne fantastike „Collector“. Nažalost umro je 10. novembra 2011. godine.

1 / 3 Foto: Tviter printscreen/milessa_

Glumio je u: „Kafanica na uglu“, „Hajde da se igramo“ „Haleluja“, „Devojka brža od konja“, „Portret Ilije Pevca Brana Radaković“, „Kako je propao rokenrol“, „Metla bez drške Žaki“, „Glad“…

Petar se sa glumicom Narodnog pozorišta Ljiljanom Gazdić, koju je televizijska publika zapazila u seriji "Bolji život" kao Macolinu ženu, oženio 1971. godine.

Smatrajući da za ljubav nikad nije kasno, ovaj veteran našeg glumišta imao je hrabrosti da ponovo voli do daske i oženi se balerinom Sonjom Divac.

Sonja Divac
foto: Zorana Jevtić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.