OVO JE BIVŠA ŽENA PETRA KRALJA: Svi je znate sa TELEVIZIJE, ostaćete u NEVERICI (FOTO)
Petar Kralj, Foto: Printscreen

bacite pogled

OVO JE BIVŠA ŽENA PETRA KRALJA: Svi je znate sa TELEVIZIJE, ostaćete u NEVERICI (FOTO)

Inače, Aleksandar Saša Alač pre nego što je uplovio u romansu sa rediteljkom Milicom Kralj bio je oženjen Vesnom Čipčić sa kojom ima ćerku Aleksandru Anju Alač i sina Ivana

Objavljeno: 12:27h

Petar Kralj je bio srpski glumac.

Rođen je 4. aprila 1941. godine u Zagrebu, kao sin jedinac oca Đorđa, profesora istorije u gimnaziji, poreklom sa Banije i majke Stanislave, devojački Kocan, profesorke geografije poljsko-ukrajinskog porekla. Početkom Drugog svetskog rata porodica se seli, prvo u Rumu, a potom u Sremsku Mitrovicu gde provodi detinjstvo.

Gimnaziju je završio u Novom Sadu 1960. godine. Diplomirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

Petar Kralj
foto: Printscreen

Bio je član Ateljea 212 od 1968. do 1979. godine, kada je prešao u slobodne umetnike. Najviše je igrao u Ateljeu 212 i Narodnom pozorištu. Mala scena Ateljea 212 danas se, njemu u čast, zove „Scena Petar Kralj“.

Preminuo je 10. novembra 2011. u Beogradu posle duge i teške bolesti, u 70. godini života. Sahranjen je 14. novembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, opelo je služio Radovan Bigović.

Živeo je u Mileševskoj 38 u Beogradu, a ispred kuće je 4. aprila 2014. postavljeno spomen obeležje.

Bio je oženjen bivšom balerinom Sonjom Divac.

Ćerka legendarnog glumca Petra Kralja, Milica Kralj (49), 12 godina je u vezi sa glumcem Aleksandrom Sašom Alačem (61). Njihov odnos obavijen je velom misterije i o njemu se malo zna, s obzirom na to da njih dvoje nastoje da zadrže svoju privatnost za sebe.

Sonja Divac
foto: Zorana Jevtić

Inače, Aleksandar Saša Alač pre nego što je uplovio u romansu sa rediteljkom Milicom Kralj bio je oženjen Vesnom Čipčić sa kojom ima ćerku Aleksandru Anju Alač i sina Ivana.

Vesna Čipčić jedna je od naših najuspešnijih glumica, a svi je vrlo dobro pamtite iz serije "Vruć vetar". Anja je pošla maminim i tatinim stopama, te se i ona probila u svetu glume kao mlada, talentovana i perspektivna devojka. Anja se nedavno porodila, ali i verila za svog partnera.

Petar se sa glumicom Narodnog pozorišta Ljiljanom Gazdić, koju je televizijska publika zapazila u seriji "Bolji život" kao Macolinu ženu, oženio 1971. godine.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.