RETKO KO ZNA DA JE OVAJ ČOVEK OTAC PAVLA JERINIĆA: Gledali ste ga u seriji "Tajne vinove loze", ostaćete u NEVERICI
Pavle Jerinić, Foto: Printscreen Instagram

šok

RETKO KO ZNA DA JE OVAJ ČOVEK OTAC PAVLA JERINIĆA: Gledali ste ga u seriji "Tajne vinove loze", ostaćete u NEVERICI

Bavi se sinhronizacijom filmova i serija za studije Brontosaurus, Prizor, Vočaut, Gold digi net, Laudvorks, Oblakoder, Livada Beograd, Sinker medija, Solo, Studio i Mobi

Objavljeno: 19:16h

Pavle Jerinić srpski je pozorišni, televizijski, filmski i glasovni glumac.

Pavle Jerinić je rođen 5. novembra 1986. godine u Beogradu.

Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Biljane Mašić 2009. godine,sa ocenom deset na diplomskom ispitu i prosečnom ocenom 9,52 Bio je stipendista Ministarstva omladine i sporta na konkursu „1000 talenata“, 2008. godine. Od 2006. godine, stalni je član Narodnog pozorišta u Beogradu, pozorišta „Boško Buha” i Zvezdara teatra, u kojim je odigrao mnoštvo predstava.

Pavle Jerinić
foto: Printscreen Instagram

Dobio je nagradu Narodnog pozorišta „Petar Banićević“ koja se dodeljuje mladom glumcu/glumici starosne dobi do 35 godina života, koji se umetnički istakao u periodu od 1. novembra 2014. do 31. oktobra 2015. godine i iskazao visok profesionalizam u poslu i odnosu prema Narodnom pozorištu.

Priznanje je dobio za ulogu Deli Jove u predstavi „Bela kafa“.Nagradu „Tomislav Pejčić“, dobio je kao najbolji mladi glumac na XXIII Festivalu klasike „Vršačka pozorišna jesen“, za ulogu Deli Jove u predstavi „Bela kafa“. Nagradu za glumca večeri, prema odluci stručnog žirija 21. Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović“, dobio je zahvaljujući ulozi Šandora Lepršića u predstavi „Rodoljupci“.

Takođe je dobio i javnu pohvalu za rezultate u radu od izuzetnog i posebnog značaja za uspešnu aktivnost Narodnog pozorišta u Beogradu za sezonu 2017/2018.

Pavle Jerinić
foto: instagramscreen

Od 2011. godine, radi kao profesor glume u dramskom studiju „Bis“. Sedam godina se aktivno bavi košarkom, kao i fudbalom, skijanjem i plivanjem. Svira gitaru; bavi se muzikom i kao pevač, a pored toga, bavi se i fotografisanjem. Takođe je i poznavalac kendoa, veštine samurajskog mačevanja. Položio je vozački ispit B kategorije, kao i ispit iz engleskog jezika.

Bavi se sinhronizacijom filmova i serija za studije Brontosaurus, Prizor, Vočaut, Gold digi net, Laudvorks, Oblakoder, Livada Beograd, Sinker medija, Solo, Studio i Mobi.

Pavle Jerinić
foto: Printscreen Instagram

Njegov otac je poznati jugoslovenski i srpski glumac, Branko Jerinić, a rođak, takođe jugoslovenski i srpski glumac, Branislav „Ciga“ Jerinić.

Glumca Branka Jerinića publika ima prilike da gleda u seriji "Tajna vinove loze", gde igra Veljka. I dok ova serija osvaja gledaoce kraj malih ekrana, njegovog sina ljubitelji sapunica gledaju svake večeri u "Igri sudbine", koja od samog starta ruši sve rekorde gledanosti.

Pavle je oženjen i ima ćerku.

Branko Jerinić
foto: Printscreen/Youtube/212X212

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.