NAJVEĆE ZLO U ISTORIJI: Milioni su stradali u jezivim logorima HOLOKAUSTA! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

mračno doba ljudske svesti

NAJVEĆE ZLO U ISTORIJI: Milioni su stradali u jezivim logorima HOLOKAUSTA! (FOTO) (VIDEO)

Čovečanstvo je padalo i uzdizalo se više puta, civilizacije su nastajale i propadale, na njihovom mestu dizale su se nove. Međutim jedna crna mrlja stajaće na epitafu ljudske rase, kada je jednom ne bude bilo
Objavljeno: 15:38h

Ovo je bio samo uvod. Ublažen i "doteran", kako se ne biste osećali neugodno što pripadate rasi čiji su pripadnici sproveli najgori od svih zločina. Istrebljenje jednog naroda.

foto: AP

U logorima širom Evrope ubijena je trećina od ukupne populacije jevrejskog stanovništva u vreme ovih događaja. Među njima je bilo preko milion dece.

Genocid i istrebljenje Jevreja, Slovena, Roma, i neistomišljenika bio je deo onoga što su nacisti nazivali "Konačno rešenje". Pomenućemo samo nekoliko najstrašnijih mesta u kojima se ovo morbidno "rešenje" sprovodilo u delo.

foto: AP

AUŠVIC- Južna Poljska, na samo 50 kilometara od Varšave. Verovatno najveći simbol stradanja. U Aušvic je deportovano skoro 1.5 milion ljudi, od kojih je ubijeno, ili u najgorim uslovima umrlo njih 1.1 milion.

Zarobljenici dovedeni u ovaj logor, deljeni su u dve grupe - one sposobne za težak rad, i one koji su bili određeni za odlazak na "tuširanje".

foto: Reuters

Tamo bi im rekli da uredno slože svoju garderobu, obeleže svoje cipele, zatim bi ih uveli u adaptirane tuš kabine. Umesto vode, iz tuševa bi pokuljao "Ciklon B", užasan i smrtonosan gas, koji bi ljude gušio u stravičnim mukama.

Aušvic će kasnije postati i simbol oslobođenja. Dan kada su sovjetske trupe oslobodile ovaj logar, 27. januar 1945. godine, postaće međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.