ZAPANJIĆE VAS PRAVO POREKLO O SUZANE IZ FILMA "SIVI KAMION CRVENE BOJE": Niko ne zna da je njena MAJKA ODAVDE
Foto: Youtube

šok

ZAPANJIĆE VAS PRAVO POREKLO O SUZANE IZ FILMA "SIVI KAMION CRVENE BOJE": Niko ne zna da je njena MAJKA ODAVDE

Domaća publika je upoznala Aleksandru, 2004. godine, kada se na filmskom platnu pojavila u vozačkoj kabini zajedno sa dobro poznatim glumcem Srđanom Žikom Todorovićem u hit komediji "Sivi kamion crvene boje"

Objavljeno: 11:27h

Aleksandra Balzamović pozorišna, televizijska i filmska glumica. Najpoznatije uloge igrala je u filmovima Sivi kamion crvene boje, Zadnja večerja, Rezervni delovi.

Prvi ulogu ostvarila je u filmu Zadnja večerja iz 2001. godine. Završila je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi Ivana Bekjareva. Živi na relaciji Beograd-Ljubljana, a pored glume bavi se i filmskom produkcijom. Srpskoj javnosti najpoznatija je po ulozi Suzane u filmu Sivi kamion crvene boje, za koji je dobila Nagradu Carica Teodora na Festivalu glumačkih ostvarenja Filmskih susreta u Nišu 2005. godine i nagradu filmskih kritičara YU Fipresci, za najbolju žensku ulogu, 2005. godine.

Aleksandra Balmazović
foto: Youtube

Iste godine dobila je i nagradu Nagrada Zvezda u usponu na Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu.Pored maternjeg slovenačkog, Aleksandra tečno govori srpski, engleski, nemački i italijanski jezik.

Srpski jezik naučila je u Beogradu, gde je živeo otac. Nakon više neuspešnih pokušaja da upiše ljubljanski AGRFT (Akademija za gledališče, radio, film in televizijo), upisala je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Diplomirala je 1999. godine pod mentorstvom Ivana Bekjareva. Kao slobodan umetnik živi u Ljubljani.

Domaća publika je upoznala Aleksandru, 2004. godine, kada se na filmskom platnu pojavila u vozačkoj kabini zajedno sa dobro poznatim glumcem Srđanom Žikom Todorovićem u hit komediji "Sivi kamion crvene boje".

1 / 4 Foto: prentscreen/youtube/ Gox

Iako je posle ove role nismo više gledali u domaćim filmovima, glumica koja je rođena u Celju u tadašnjoj Jugoslaviji, posle uspešnog filma spakovala je kofere i počela da putuje Evropom.

Ona danas živi u Sloveniji, a često posećuje i srpsku prestonicu. Što se njene karijere tiče, nije se povukla iz glumačkih tokova, već je uplivala u još dva pa se sada bavi produkcijom i humanitarnim radom.

Aleksandra Balmazović
foto: Youtube

Aleksandra tečno govori čak pet jezika - slovenački, engleski, srpski, nemački i italijanski. Ona i danas živi u Sloveniji, a često posećuje i srpsku prestonicu.

Publika u regionu ju je gledala u nekoliko ostvarenja, a jedno od najpopularnijih je bilo "Zadnja večerja".

Rođena je u Celju, od oca Srbina i majke Hrvatice. Tamo je odrasla tokom kasnih sedamdesetih i početkom osamdesetih godina. Zbog neslovenačkog prezimena imala je, zajedno sa roditeljima, frustrirajuće opaske tokom pohađanja gimnazije (Rat u Jugoslaviji).

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.