OTKRIVENA PRAVA ISTINA O POREKLU GALE VIDENOVIĆ: Nećete moći da se SABERETE
Gala Videnović, Foto: Print Screen Youtube

šok

OTKRIVENA PRAVA ISTINA O POREKLU GALE VIDENOVIĆ: Nećete moći da se SABERETE

Sa samo 16 godina igrala je Vesnu, jednu od glavnih junakinja filma „Jagode u grlu“ čiji scenario i režiju potpisuje Srđan Karanović

Objavljeno: 17:54h

Gala Videnović Aleksić je srpska televizijska i filmska glumica koja je popularnost stekla osamdesetih godina 20. veka ulogama u filmovima „Žikina dinastija“, „Jagode u grlu“, „Bal na vodi“ i drugima. Rođena je 27. juna 1969. godine u Beogradu. Udata je za reditelja Vladimira Aleksića s kojim ima sinove Demijana i Pavla. Živi na relaciji Malibu – Beograd.

Na malim ekranima se prvi put pojavila sa 12 godina. Nakon toga su usledile uloge u brojnim televizijskim i filmskim projektima. Zbog svoje lepote i šarma Gala je smatrana seks simbolom 80-ih godina. Početkom 90-ih je odselila u Ameriku, te se na srpskoj javnoj sceni pojavljuje mnogo ređe.

Gala Videnović
foto: Print Screen Youtube

Gala Videnović se glumom počela baviti sa četiri godine, a već sa 12 je igrala u TV seriji „Naši pesnici“. U komediji „Tata na određeno vreme“ koju je režirao Milan Jelić glumila je devojčicu Jasnu i to rame uz rame sa slavnim jugoslovenskim glumcima Ljubišom Samardžićem, Milenom Dravić, Borisom Dvornikom i drugima.

Dve godine kasnije je glumila u hit komediji „Moljac“ koja je proslavila Miodraga Andrića poznatijeg kao Ljuba Moljac. Ipak, najveću popularnost joj je donela uloga Ruskinje Nataše u filmu „Šta se zgodi kad se ljubav rodi“ iz serijala „Lude godine“.

1 / 4 Foto: Printscreen/jutjub

Sledeće godine je sa Milanom Štrljićem, Goranom Radakovićem i Draganom Bjelogrlićem snimila dramu „Bal na vodi“ po scenariju i režiji Jovana Aćina. Gala je glumila Mirjanu, tinejdžerku koju su zbog omiljenog filma prozvali „Ester“. Mlade kolege su tumačili njene drugare koji su sve do jednog zaljubljeni u nju. Film je izazvao veliku pažnju jer su komunisti prikazani kao negativci. Smatra se prvim antikomunističkim filmom u Jugoslaviji.

Gala Videnović
foto: Printscreen

Godine 1988. u bioskopima se pojavio film „Vila Orhideja“. Bilo je to poslednje ostvarenje Kreše Golika i prva uloga hrvatskog glumca Renea Medveščeka. Gala je tumačila prelepu Juliju, Borisovu nesuđenu ljubav iz mladosti. Na domaću javnu scenu se vratila tek 2002. godine i to ulogom u dokumentarnom filmu Aleksandra Đorđevića „Deca filma“. Ponovo je dobila priliku da igra rame uz rame sa kolegama Draganom Bjelogrlićem, Zoranom Cvijanovićem, Svetislavom Goncićem i drugima.

Gala Videnović
foto: Printscreen/Facebook/Gala Videnovic

U martu 2019. godine RTS je krenuo s emitovanjem kriminalističke dramske serije „Pet“ u kojoj Gala tumači Katarinu Radić, jednu od pet prijateljica koje neobičan splet okolnosti uvuče u život „s one strane zakona“. Glavne uloge još tumače Jelena Đokić, Hristina Popović, Marija Karan i Milena Radulović.

U braku je sa rediteljem i scenaristom Vladimirom Aleksićem s kojim ima sinove Pavla i Demijana. Jedna je od onih glumica koja ne voli mnogo da govori o privatnom životu, te jedna od onih kojima mnogo medijske pažnje ne prija.

Gala Videnović
foto: Printscreen

Gala Videnović je rođena 1969. godine u Beogradu. Ime je dobila po supruzi slikara Salvadora Dalija. Njena majka Dagmar Stojanović, čiji je otac bio Srbin, a majka Čehinja je po struci bila scenograf. Zato ne čudi što je Gala vrlo rano krenula u Dečju glumačku grupu Radio Beograda kod legendarnog Bate Miladinovića. Sa samo osam godina je debitovala i na filmu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.