ZAPANJIĆE VAS ISTINA O PRAVOM POREKLU SERGEJA TRIFUNOVIĆA: Javnost GODINAMA nije znala OVE DETALJE
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

šokantno

ZAPANJIĆE VAS ISTINA O PRAVOM POREKLU SERGEJA TRIFUNOVIĆA: Javnost GODINAMA nije znala OVE DETALJE

U Americi Trifunović je imao male uloge u seriji Spavači (Sleeper Cell) i u filmu Sledeće (Next), u kom glumi teroristu koji pokušava da ubije glavnog protagonistu filma Krisa Džonsona (Nikolas Kejdž)

Objavljeno: 18:10h

Sergej Trifunović je poznati srpski glumac.

Godina 1998. je bila uspešna za Trifunovića. Prvo je u filmu Stršljen Gorčina Stojanovića tumačio ulogu Albanca Miljaima, plaćenog ubice koji radi za albansku mafiju i zaljubljenog u Srpkinju Adrijanu (Mirjana Joković). Potom je glumio i u srpsko-američkom filmu Spasitelj reditelja Predraga Antonijevića, zajedno sa Denisom Kvejdom.

U tom filmu je igrao Gorana, surovog vojnika Vojske Republike Srpske. Konačno, glumio je otmičara autobusa u Paskaljevićevom filmu Bure baruta.

Sergej Trifunović
foto: Filip Plavčić

Prethodne uloge i dobro znanje engleskog jezika donele su mu glavnu mušku ulogu u francuskoj drami Ljubavnici (Lovers) Žan-Marka Bara iz 1999. godine, u kojoj glumi Dragana, ilegalnog emigranta iz Jugoslavije zaljubljenog u Francuskinju, kome preti deportacija, kao i ulogu u američkom filmu reditelja Lija Dejvisa i producenta Spajka Lija Tri posle ponoći (3 AM) iz 2001. godine.

U filmu Tri posle ponoći prvobitno je trebalo da glumi Albanca, ali je na njegov zahtev nacionalnost promenjena, prvo u muslimana, pa kasnije u Srbina iz Mostara.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Bile su mu ponuđene uloge u filmu Ljubav pre svega (Birthday Girl) sa Nikol Kidman, koju je odbio zbog bombardovanja Jugoslavije 1999. (ta uloga je kasnije pripala Metjuu Kasovicu) i u filmu Bad Company (ulogu dobio Dragan Mićanović), jer nije bio zadovoljan ulogom.

U Americi je imao glavnu ulogu u niskobudžetnom američkom filmu Ljubav (Love) Vladana Nikolića, u kom je igrao Vanju Novakovića, bivšeg specijalca JNA, koji radi u Njujorku kao plaćeni ubica i nakon jednog neuspelog zadatka uzima za taoca svoju bivšu suprugu. Ulogu u filmu Trifunović je dobio slučajno, pošto je prethodni glumac otkazao učešće u filmu.

Sergej Trifunović
foto: Filip Plavčić

Godine 2001. glumio je u popularnoj srpskoj urbanoj komediji Munje!, Radivoja Andrića. Trifunović je tokom 2002. služio vojni rok u Petrovaradinu. Posle vojske dobio je ulogu Crnog Gruje u istoimenoj srpskoj seriji, ali nije glumio u nastavku serije Crni Gruja 2, jer je pokušao da svoju karijeru nastavi u Americi, pa je uloga pripala Nenadu Jezdiću. Godine 2003. glumio je u Andrićevom hitu Kad porastem biću Kengur i Profesionalcu Dušana Kovačevića.

U Americi Trifunović je imao male uloge u seriji Spavači (Sleeper Cell) i u filmu Sledeće (Next), u kom glumi teroristu koji pokušava da ubije glavnog protagonistu filma Krisa Džonsona (Nikolas Kejdž).

Sergej Trifunović
foto: Stefan Kojić

U 2007. imao je sporednu ulogu u američko-srpskom filmu Srpski ožiljci (Serbian Scars). Trifunović je želeo ulogu Gavrila u najskupljem srpskom filmu svih vremena — Sveti Georgije ubiva aždahu, međutim, došlo je do „kreativnog razmimoilaženja“ između njega i reditelja Srđana Dragojevića. [9]

U međuvremenu je nastavio da izgrađuje karijeru u Americi sporednom ulogom sina diktatora izmišljene zemlje u filmu Rat korporacija. Film je uglavnom dobio negativne kritike. Krajem 2007. i početkom 2008. bio je angažovan na snimanju filma Turneja.

Prvu ulogu na velikom platnu dobio je u filmu Gorana Paskaljevića Tuđa Amerika, iz 1995. godine. U tom filmu je tumačio ulogu Lukasa, starijeg Bajinog (Miki Manojlović) bezobzirnog sina, koji je jedini uspeo da ostvari američki san.

Sergej Trifunović
foto: Dado Đilas

Iste godine Trifunović se pojavio u filmu Ubistvo sa predumišljajem Gorčina Stojanovića, u kom je tumačio ulogu Krsmana Jakšića, mladog oficira Ozne iz provincije, zaljubljenog u Jelenu, predratnu gospođicu (Ana Sofrenović), za koju mora da se bori protiv Jovana (Dragan Mićanović), uobraženog sina Jeleninog očuha, čijeg su oca nove vlasti zatvorile jer je bio simpatizer monarhije.

Godine 1990. upisao se na beogradski Fakultet dramskih umetnosti, u klasi prof. dr Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković, Nebojša Glogovac i Nela Mihailović Godine 2009. postao je asistent svom nekadašnjem profesoru, na katedri za glumu Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Sergej Trifunović
foto: Dragana Udovičić

Sergej Trifunović je rođen 2. septembra 1972. godine u Mostaru u porodici glumca Tomislava Trifunovića i pravnice Slobodanke. Njegov mlađi brat je glumac Branislav Trifunović. Otac im se često selio, pa je Sergej živeo u Mostaru, Užicu, Kruševcu i Beogradu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.