GLUMICU (26) IZBOLI NA SMRT U 9. MESECU TRUDNOĆE: Ubili je ČLANOVI SEKTE, a muž ju terao da radi OVO
Šeron Tejt, Foto: Print Screen Youtube/Debra Tate

UŽAS

GLUMICU (26) IZBOLI NA SMRT U 9. MESECU TRUDNOĆE: Ubili je ČLANOVI SEKTE, a muž ju terao da radi OVO

Bila je ljubimica Amerike

Objavljeno: 14:46h

Tragično preminula miljenica Amerike, Šeron Tejt, rođena je 1943. godine u Dalasu u Teksasu, a da je živa, danas bi imala 79 godina. Ipak, njen život se ugasio kada je imala samo 26 godina.

Glumica Šeron Tejt, supruga reditelja Romana Polanskog, ubijena je u noći između 8. i 9. avgusta 1969. godine. Šeron, koja je bila u devetom mesecu trudnoće, i njeno troje prijatelja, kao i jednog slučajnog prolaznika, na najsuroviji način usmrtili su članovi zloglasnog kulta “Porodica”, koji je vodio Čarls Menson.

Te noći ispred vile u blizini Beverli Hilsa stiglo je četvoro članova kulta s naređenjem da pobiju sve koji se u njoj nalaze. Osim što su nedužnim ljudima oduzeli živote, prekinuli su i jednu holivudsku ljubavnu priču.

Bila je ljubimica Amerike

Šeron Tejt
foto: Youtube

Prvu glavnu žensku ulogu dobila je 1965. u filmu “Eye of the Devil”. Tejt i njen tadašnji dečko otputovali su u London na pripreme za snimanje filma, a ona je u tom gradu upoznala svet mode, ali i provod u noćnim klubovima. U to vreme upoznala je svog budućeg supruga, mladog reditelja Romana Polanskog.

Polanski je tada snimao “The Fearless Vampire Killers”, za koji je angažovao Tejt. Paralelno s režijom, reditelj je glumio mladića koji je zainteresovan za lik koji tumači Šeron i tako započinje romansu s njom. Nakon snimanja ona se uselila u londonski apartman Polanskog.

Tejt se zatim vratila u SAD zbog snimanja filma “Don’t Make Waves”. Paralelno s tim snimala je i reklamnu kampanju za Coppertone, te postaje jedan od seks simbola tog vremena.

Nakon povratka Polanskog u SAD zbog snimanja kultnog filma “Rosemary’s baby”, on insistira da ulogu Rozmari dobije upravo Tejt. Producenti su se ipak odlučili za Miju Farou, a Šeron se u filmu pojavljuje u maloj epizodnoj ulozi.

Povratak u Los Anđeles

Tejt i Polanski vratili su se u London 1967. i postali česta meta novinara i fotoreportera. Venčali su se uz veliku pažnju javnosti 20. januara 1968. godine.

Nakon nekog vremena vraćaju se u Los Anđeles i počinju da se druže s najuspešnijim filmskim zvezdama tog vremena. Polanski u svoj krug prijatelja uključuje i prijatelje koji su ga poznavali još u Poljskoj, Vojcieha Frikovskog i njegovu devojku Ebigejl Folger.

Krajem te godine Tejt je zatrudnela i Polanski pronalazi novo ljubavno gnezdo za njih, raskošnu vilu u Los Anđelesu. U martu iduće godine Tejt putuje na snimanje u Italiju, Polanski u London, a u vilu se useljavaju njihovi prijatelji, Frikovski i Folgerova koji će, uz Džeja Sebringa, tu ostati i u noći masakra.

Budući da je završila snimanje svog poslednjeg filma “The Thirteen Chairs”, Tejt se u Londonu pridružila Polanskom, koji je snimao “The Day of the Dolphin”. Šeron se krajem jula vratila u Los Anđeles bez Polanskog, koji je trebao da joj se pridruži sredinom avgusta, desetak dana pre porođaja.

Menson naredio sledbenicima da pobiju sve u kući

I upravo u to vreme, u avgustu 1969. godine, preklapaju se putevi hipija Čarlsa Mensona, predvodnika sekte “Porodica Menson” i njegovih sledbenika, te Šeron Tejt i njenih prijatelja.

Poslepodne, 8. avgusta 1969, Čarls Menson govorio je svojim sledbenicima, nad kojima je zahvaljujući narkoticima imao potpunu moć: “Sada je vreme za Helter Skelter”. Famozni Helter Skelter, inače pesma Bitlsa, bio je Mensonov scenario, zapravo proročanstvo po kojem će započeti apokaliptični rat na osnovu rasne mržnje belaca i crnaca.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.