DA LI JE MOGUĆE DA JE TOLIKO? Evo koliko je ZAPRAVO VISOK Gordan Kičić, patosiraćete se
Gordan Kičić, Foto: Dragana Udovičić

ko bi rekao

DA LI JE MOGUĆE DA JE TOLIKO? Evo koliko je ZAPRAVO VISOK Gordan Kičić, patosiraćete se

U Moskvi je završio srednju školu a potom se vratio u Beograd gde je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti

Objavljeno: 18:36h

Gordan Kičić je srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac.

Gordan Kičić je rođen u Beogradu 5. avgusta 1977. godine. Prvu godinu srednje škole je završio u Petoj beogradskoj gimnaziji, a potom je školovanje nastavio u Rusiji, gde se preselio sa svojim roditeljima.

U Moskvi je završio srednju školu a potom se vratio u Beograd gde je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti. Bio je voditelj RTS-ovog kviza Luda noć zajedno sa Marijom Veljković.

Gordan Kičić
foto: Printscreen Instagram/gordankicic

Njegov otac zove se Branislav Kičić i on je proslavljeni srpski filmski reditelj. Od oca je Gordan nasledio ljubav prema ovoj umetnosti. Njegova majka bila je vrlo uspešna i cenjena pravnica koja je radila kao sudija i advokat. Gordan potiče iz izuzetno ugledne beogradske porodice.

Tokom devedesetih godina Kičić je igrao u šest filmova. Reč je o filmovima „Do koske“ u kojoj je tumačio lik Ercega, a potom je dve godine posle igrao Antoana Griščenka u filmu „Bekstvo“. Ulogu Marka igrao je u filmu „Natalija“ 1998. godine, a godinu dana posle i ulogu Miše u „Nebeskoj udici“. U televizijskoj seriji „Porodično blago“ igrao je studenta. Snimanje je trajalo od 1998. do 1999. godine. Posle toga usledio je i film „Proputovanj.

1 / 4 Foto: Instagram printscreen/gordankicic

Za ulogu Aleka u filmu „Čekaj me ja sigurno neću doći“ iz 2009. godine, te ulogu Lale iz filma „Turneja“ iz 2009. godine, dobio je nagradu „Car Konstantin“ na filmskim susretima. Nagradu je dobio 2009. godine. Ovu nagradu dobio je i za uloge Coleta u „Maloj noćnoj muzici“ i za ulogu Srbe u filmu „Ona voli Zvezdu“ iz 2001. godine. Za ulogu Coleta dobio je i nagradu za najboljeg glumca u novosadskoj Areni 2002. godine.

Zanimljivo, nagrade je dobio ne samo za uloge u filmskim ostvarenjima, već i za one u pozorišnim predstavama. Izdvajaju se dve nagrade. Reč je o nagradi „Zoranov brk“ na manifestaciji Dani Zorana Radmilovića koji se održavaju u Zaječaru. Ovu nagradu dobio je za ulogu samoubice u predstavi „Nevinost“. U seriji „Jagodići“ Kičić i njegova kolegica Nina Janković dobili su nagradu „Zlatna antena“ za najbolji glumački par. Takođe, Kičić je nagrađivan i od TV Novosti.

U periodu od 2000. do 2009. igrao je u čak 23 filmska ostvarenja u Srbiji. Iz tog perioda izdvajaju se uloge i filmovima i serijama kao što su uloga Srbe u „Ona voli Zvezdu 5“, Coleta u „Maloj noćnoj muzici“, Sumpora u „Kad porastem biću kengur“, Aleka u „Čekaj me, ja sigurno neću doći“, Damira u „Lisicama“ i Srđana u „Sedam i po“. Ovaj period obeležile su uloge Dušana u „Ustaničkoj ulici“, Blagoje u „Kako su me ukrali Nemci“, Branka Jagodića u seriji „Jagodići“, advokata Rončevića u seriji „Ubice mog oca“, Alimpija u seriji „Senke nad Balkanom, poznatog glumca u seriji „Vojna akademija“ i mnoge druge.

Visok je 178 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.