EVO GDE JE ZAPRAVO ROĐEN DUŠAN POČEK: Zanemećete kada vidite ODAKLE je
Foto: Printscreen/Youtube/Nikola Dzon_2

šok

EVO GDE JE ZAPRAVO ROĐEN DUŠAN POČEK: Zanemećete kada vidite ODAKLE je

Uloge po kojoj ga publika najbolje pamti jesu uloge penzionera i bolesnika Jezdimira Uskokovića u seriji Bolji život i Ilije Pandurovića u seriji Srećni ljudi

Objavljeno: 22:06h

Dušan Poček bio je srpski i jugoslovenski pozorišni, televizijski i filmski glumac, najpoznatiji po ulozi Jezdimira Uskokovića u seriji Bolji život.

Rođen 16. maja 1932. godine u Beogradu. Široj publici prvi put se predstavio 1960. u maloj ulozi u filmu Vojislava Nanovića Bolje je umeti, u kojem su glavne uloge igrali Pavle Vuisić i Milena Dravić.

Uloge po kojoj ga publika najbolje pamti jesu uloge penzionera i bolesnika Jezdimira Uskokovića u seriji Bolji život i Ilije Pandurovića u seriji Srećni ljudi.

Dušan Poček
foto: Printscreen/Youtube/Nikola Dzon_2

Igrao je u brojnim serijama i filmovima kao što su Put oko sveta, Bokseri idu u raj, Ljubav na seoski način, Salaš u malom ritu, Više od igre, Vruć vetar, Kamiondžije...

Posljednje televizijske uloge ostvario je u serijama Šešir profesora Koste Vujića i Montevideo, Bog te video.

Poček je prvobitno studirao medicinu i pred sami kraj tih studija upisuje Akademiju za pozorišnu umetnost u Beogradu. Odmah po završetku Akademije došao je u Beogradsko dramsko pozorište, čiji je član bio do penzionisanja.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Nikola Dzon_2

Na sceni Beogradskog dramskog odigrao je čitav niz uloga od kojih je najpoznatija uloga Jovice Ježa u “Nikoletini Bursaću”, predstavi koja je igrana preko 400 puta.

Preminuo je 18. marta 2014. u Beogradu.

Dušan Poček, Živojin Milenković
foto: Espreso ilustracija, Printscreen/Youtube

Živojina Žiku Milenkovića pamtimo po sporednim ulogama u kultnim eks-ju filmovima i serijama. Pojavljivao se u najrazličitijim epizodama, ali njegovo lice uvek je izazivalo laki smešak publike - bilo da ga je prepoznala kao ujaka Soću u "Vrućem vetru", ministra u filmu "Kako sam sistematski uništen od idiota", ili inspektora u čijoj kancelariji pada čuvena opklada iz filma "Kako je propao rokenrol".

Dušan Poček
foto: Printscreen/Youtube/Nikola Dzon_2

Široj publici se, doduše, najjače "pali lampica" na pomen Garca u "Srećnim ljudima" i deda Trajka u seriji "Porodično blago", ali - svi znaju o kome je reč.

Neobična slučajnost je da je šest godina kasnije, takođe 18. marta, u 82. godini preminuo i Dušan Poček, kojeg su kolege znale kao "doktora", a mlađa publika kao "sajber penzionera".

Dušan Poček je rođen u Beogradu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.