EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOK ŽARKO LAUŠEVIĆ: Pašćete u nesvest
Foto: Damir Dervišagić

podatak

EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOK ŽARKO LAUŠEVIĆ: Pašćete u nesvest

Vrlo brzo je dobio jednu od glavnih uloga u TV seriji Sivi dom (1984), koja mu je donela veliku popularnost

Objavljeno: 21:42h

Kako je Blic saznao u maju mesecu ove godine preko izvora, Žarko Laušević i njegova supruga Anita su se zauvek preselilu u Srbiju. Par je živeo 20 godina u Americi, ali od sad će Srbija biti njihovo prebivalište.

Anita je rođena u Ljubljani, a radila je na veoma popularnim projektima kao što su "Se*s i grad" i "Spajdermen 2". Sarađivala je i s velikim holivudskim zvezdama poput Leonarda Dikaprija i Kejt Vinslet.

Žarko je svoju sadašnju ženu upoznao dok je još bila udata, a o ljubavi s njom pisao je i u svojoj knjizi "Godina prođe, dan nikad".

Žarko Laušević
foto: Dragana Udovičić

"Bila je ponovo Anita. Da, nama se desila ljubav. Sreli smo se na snimanju filma "Boj na Kosovu". Ona je maskerka. Shvativši da ja ipak želim da sačuvam svoj brak, ona se tada udala i rodila ćerku Andreu. Bez "ј" . Dolazi otmena, visoka, lepa. "Razvodim sе", reče mi danas", ovako je jednom prilikom.

Žarko i Anita iz ovog braka imaju ćerku Anitu.

O njegovom životu napravljen je film „Lauš” po ideji, scenariju i u režiji Branke Bešević Gajić, čija je premijera održana u februaru 2014. godine u Sava centru.

1 / 4 Foto: Dragana Udovičić

Posle više godina posetio je Srbiju i Crnu Goru u maju 2014. godine.

Maja 2022. objavio je knjigu Padre, idiote!

Žarko je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario uloge u velikom broju predstava. Na filmu je debitovao 1982. godine, ulogom u filmu Progon. Iste godine ostvario je značajne uloge u filmovima Savamala i Direktan prenos.

Vrlo brzo je dobio jednu od glavnih uloga u TV seriji Sivi dom (1984), koja mu je donela veliku popularnost.

Žarko Laušević
foto: Dragana Udovičić

Nakon toga, igrao je uloge u više od dvadeset filmova i televizijskih serija, među kojima su: Šmeker (1985), Svečana obaveza (TV) (1986), Dogodilo se na današnji dan (1987), Oficir s ružom (1987), Braća po materi (1988), Boj na Kosovu (1989), Original falsifikata (1991), Bolje od bekstva (1993), Kaži zašto me ostavi (1993), Nož (1999).

Glumac je prvo bio oženjen Majom koja mu je rodila ćerku Asju i sina Dušana. 1994. godine su se razveli i Maja je sa decom otišla u Ameriku.

Žarko Laušević
foto: ATA images

Drugu suprugu Anitu je upoznao na snimanju filma „Boj na Kosovu“. Iako se Žarko u nju zaljubio, tada se među njima nije ništa dogodilo. Anita se ubrzo udala i rodila je ćerku Andreu. Dok je glumac bio u zatvoru, ona se razvela pa su se 1999. godine venčali i zajedno otišli u Ameriku.

Žarko Laušević
foto: ATA images

29. decembra 2011. godine ga je pomilovao Boris Tadić, bivši predsednik Republike Srbije. 1. februara 2012. godine mu je Ivica Dačić, tadašnji ministar unutrašnjih poslova, uručio srpski pasoš. Glumac je svom advokatu rekao: „Ne osećam katarzu. Sa ovim ću morati da živim ceo život. Nesreća je ostala ista i u mojoj duši i u duši porodica nastradalih.“

Visok je 182 cm.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.