MALO KO ZNA DA JE OVA ONA PRVA ŽENA TIHOMIRA ARSIĆA: Nećete VEROVATI o kojoj OSOBI se RADI (FOTO)
Tihomir Arsić, Foto: Printscreen

bacite pogled

MALO KO ZNA DA JE OVA ONA PRVA ŽENA TIHOMIRA ARSIĆA: Nećete VEROVATI o kojoj OSOBI se RADI (FOTO)

Od 1984. godine je član Narodnog pozorišta na čijim daskama je igrao predstave „Rat i mir“, „Romeo i Julija“, „Crveni šal“, „Koštana“, „Ubistvo u kafani Dardaneli“, „Seoba Srbalja“, „Idiot“ i druge

Objavljeno: 18:05h

Tihomir Arsić je bio srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac prepoznatljiv po ulogama u filmovima „Dečko koji obećava“, „Veliki transport“, „Igmanski marš“, „Pejzaži u magli“ i drugima, dok ga je televizijska publika ga je nedavno gledala u ulozi fudbalskog menadžera Barona u popularnoj seriji „Ubice mog oca“. Rođen je 21. jula 1957. godine u Zemunu. Preminuo je 7. decembra 2020. godine u Beogradu. U svojoj karijeri odigrao je brojne pozorišne i filmske uloge. Od 1984. godine je član Narodnog pozorišta na čijim daskama je igrao predstave „Rat i mir“, „Romeo i Julija“, „Crveni šal“, „Koštana“, „Ubistvo u kafani Dardaneli“, „Seoba Srbalja“, „Idiot“ i druge. Ova poslednja mu je 2004. godine donela dve velike nagrade – „Zlatnog viteza“ sa festivala u Moskvi i nagradu „Raša Plaović“ koju su mu dodelili kolege glumci. Nakon toga se povukao iz pozorišta, a na filmu se pojavljivao tek povremeno.

1 / 4 Foto: Printscreen youtube
Tihomir Arsić
foto: Filip Plavčić

Nakon toga, ponovo se okušao u ulozi producenta u TV seriji „Šesto čulo“ koja je emitovana na programu Televizije „Pink“. Ipak, zbog brojnih nesporazuma, serija je ugašena nakon šest epizoda. Tumačio je načelnika u filmu „Ma nije on takav“ iz 2011. godine, te vladiku Nikolaja Velimirovića u „Stojte galije carske“. Televizijska publika imala je priliku da ga vidi u ulozi menadžera Barona u drugoj sezoni serije „Ubice mog oca“. Tokom 2018. godine snimio je seriju „Šifra Despot“, te filmove „Zaspanka za vojnike“ i „Kralj Petar Prvi u slavu Srbije“. Do 2008. godine bio je član Demokratske stranke Srbije (DSS), a u decembru iste godine pridružio se novoosnovanoj Srpskoj naprednoj Stranci (SNS). Bio je savetnik za kulturu premijera Aleksandra Vučića, a od 2018. godine je obavljao dužnost državnog sekretara u Ministarstvu kulture u Vladi Ane Brnabić.

Tihomir Arsić
foto: Dragana Udovičić

Jedna od prvih uloga koju je dobio bila je ona u predstavi „Romeo u Julija“ u režiji Steve Žigona koja je izvođena u Narodnom pozorištu. Nakon toga usledile su predstave „Rat i mir“, Crveni šal“, „Ubistvo u kafani Dardaneli“, „Koštana“ i druge. Na velkom platnu prvi put se pojavio u 1975. godine u filmu „Sinovi“ u režiji Slavoljuba Stefanovića Ravasija, a po scenariju Mirka Kovača. Usledila je uloga inspektora u drami Miloša Miše Radivojevića pod nazivom „Dečko koji obećava“ iz 1981. godine. Iste godine snimio je i komediju „Lov u mutnom“, te dramu Milenka Maričića pod nazivom „Smrt pukovnika Kuzmanovića“. Bio je u braku s pevačicom Biljanom Krstić s kojom ima dve ćerke, Milicu i Lenku.

Od 2011. godine je bio u braku s balerinom Jelenom Ćosić s kojom ima ćerku Veru i sina Arsenija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.