OVOJ ŽENI JE ALEKSANDAR RADOJIČIĆ NAPRAVIO DETE: Retko ko zna DA JE TO ONA (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

BACITE POGLED

OVOJ ŽENI JE ALEKSANDAR RADOJIČIĆ NAPRAVIO DETE: Retko ko zna DA JE TO ONA (FOTO)

Odigrao je sporednu ulogu u televizijskoj drami „Sve će to narod pozlatiti“ koja je rađena po istoimenom delu Laze Lazarevića

Objavljeno: 18:43h

Aleksandar Radojičić je srpski glumac koji se proslavio ulogom fudbalera u filmu „Montevideo, Bog te video!“. Rođen je 24. oktobra 1987. godine u Beogradu. Sa nepunih sedam godina je krenuo u studio glume na Kolarcu. Tu je imao časove glume, istorije pozorišta, baleta, i sl. Prva predstava u kojoj je nastupio je bila „Super Sneki i patuljci neki“, a nakon toga su usledile uloge u predstavama: „Ukradeni princ“ koja se igrala na maloj sceni Narodnog pozorišta, „Biberče“ i „Džon Piplfoks“. Aleksandar Radojičić je 1995. godine započeo glumačku karijeru. Odigrao je sporednu ulogu u televizijskoj drami „Sve će to narod pozlatiti“ koja je rađena po istoimenom delu Laze Lazarevića.

1 / 5 Foto: © ATA Images

Godinu dana kasnije je ponovo igrao istorijsku ličnost, srpskog pesnika Milorada Mitrovića, u filmu „Šešir profesora Koste Vujića“. Scenario mu se dopao nakon prvog čitanja, a dodatni izazov je bio taj što je prva verzija filma doživela veliki uspeh koji je ova glumačka ekipa želela da ponovi.

Aleksandar Radojičić
foto: Dragan Kadić

Utelovio je lik Nenada u filmu „Vojna akademija 2“ iz 2914. godine koji predstavlja nastavak istoimene televizijske serije. Igrao je u drugom delu filma „Montevideo“ čiji je naziv „Montevideo, vidimo se!“ i ponovo je bio Mikica Arsenijević „Balerina“. Iste godine su Aleksandar i Antonija Blaće vodili talent šou program „X Faktor“ koji se prikazivao na „Prvoj“. Voditelji su imali samo reči hvale jedno za drugo i uživali su na snimanjima. Glumac je takođe imao ulogu u spotu za pesmu „Your Wish“ beogradskog dvojca Phill & Dansmore. Spot je režirao Miloš Biković, a Aleksandrova partnerka je bila glumica Tamara Aleksić.

Aleksandar Radojičić
foto: Marina Lopičić

Tokom 2016. godine je snimio seriju „Bićemo prvaci sveta“ u kojoj je igrao legendarnog jugoslovenskog košarkaša Borislav Stankovića, a 2017. godine je tumačio ulogu u filmu „Patuljci sa naslovnih strana“ i pozajmio je glas biku Ferdinandu u animiranom crtanom filmu. U televizijskoj seriji Milana Karadžiće „Biser Bojane“, nastaloj po istoimenom filmu, Aleksandar je igrao Nebojšu, dok su glavne likove utelovili Slaven Došlo, Milutin Mima Karadžić, Vanja Nenadić i drugi. Serija je premijerno prikazana na programu Radio Televizije Srbije (RTS) u oktobru 2018. godine.

Aleksandar Radojičić
foto: Filip Plavčić

Reditelj Marko Sopić mu je poverio ulogu Zmije u humorističnoj seriji „Zlatni dani“ koju je Televizija „Superstar“ premijerno prikazivala od aprila do maja 2021. godine. Na istoj televiziji gledaoci mogu da prate i seriju Beležnica profesora Miškovića u kojoj Radojičić tumači epizodnu ulogu.

Jelena Malezić
foto: Printscreen Instagram

Tri godine je bio u vezi sa Jelenom Malezić. 2012. godine su dobili ćerku Aju. Posle raskida, Jelena se sa detetom vratila kod roditelja u Zrenjanin.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.