NIKO NEMA POJMA DA JE ONA MAJKA NATAŠE MIRKOVIĆ: Iznenadićete se kada vidite o KOME SE RADI
Nataša Marković, Foto: Youtube printscreen

ne znate to

NIKO NEMA POJMA DA JE ONA MAJKA NATAŠE MIRKOVIĆ: Iznenadićete se kada vidite o KOME SE RADI

Glumom je amaterski počela da se bavi u rodnom Kruševcu, a sa 17 godina je upisala Akademiju u Beogradu

Objavljeno: 11:40h

Nataša Marković je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica. Iako je do sada ostvarila veliki broj pozorišnih uloga, publika u regionu ju je upoznala kroz filmove „Nebeska udica“, „Ringeraja“, „Sedam i po“, Parada“, te televizijskim serijama „Lisice“, „Ono kao ljubav“, „Komšije“ i druge. Rođena je 21. januara 1976. godine u Kruševcu. Glumom je amaterski počela da se bavi u rodnom Kruševcu, a sa 17 godina je upisala Akademiju u Beogradu. Bila je jedan od redovnih članova avangardne grupe „Torpedo“, a od 2008. godine njena matična kuća je „Beogradsko dramsko pozorište“.

Ostvarila je mnoge različite pozorišne, televizijske i filmske uloge, a odličnom glumom i pozitivnom energijom osvojila je kritiku i publiku širom regiona.

Nataša Marković
foto: Printscreen

Po završetku studija Nataša se pridružila avangardnoj pozorišnoj grupi „Torpedo“ koja je okupljala mnoge mlade i talentovane glumce u Beogradu. U to sumorno i teško vreme, bilo je prilično teško naći posao, ne samo u glumi nego bilo gde. Zato su mladi odlučili da uzmu stvar u svoje ruke i da pokušaju da nešto promene. I uspeli su, „Torpedo“ je delimično vratio glumu na mesto koje joj pripada. Prvu filmsku ulogu Nataša je dobila 2000. godine u filmu „Nebeska udica“ koji je režirao Ljubiša Samardžić. Reč je o ratnoj drami u kome su glavne uloge tumačili Nebojša Glogovac i Ana Sofrenović, a kao gosti su se pojavili proslavljeni košarkaši Aleksandar Saša Đorđević, Dejan Bodiroga, Željko Rebrača, te trener Željko Obradović. Proglašen je najboljim filmom godine van engleskog govornog područja, te nominovan za nagradu „Oskar“.

Nataša Marković
foto: Printscreen

Godinu dana kasnije dobila je ulogu u komediji „Ringeraja“ koju je napisao i režirao Đorđe Milosavljević. Priča prati dva brata koji su potpuno različite ličnosti, ali se u nekom momenu iz naizgled opravdanih razloga moraju zameniti. Glavne uloge poverene su glumcima Dejanu Lutkiću i Ivanu Jevtoviću. Nataša glumi Caju, a osim mladih glumaca u filmu se pojavljuju i Milorad Mandić Manda i Bata Paskaljević, te Raša Popov koji glumi samog sebe. Iste godine započelo je snimanje TV serije „Lisice“ u kome Nataša tumači ulogu Branke, urbane devojke koja živi sa bakom u Beogradu, a izdržavaju je roditelji koji žive u inostranstvu. Kako bi se izborila s vlastitom nesigurnošću Branka se ne libi da svima kaže sve u lice, a naročito svom dečku Andreju. Karijeru konobarice uskoro zamenjuje karijerom voditeljke vremenske prognoze, a nakon toga voditeljke rok emisije.

Nataša Marković
foto: Printscreen Youtube

Sa Srđanom Todorovićem, Aleksandrom Balmazović, Draganom Bjelogrlićem, Bogdanom Diklićem i drugim poznatim glumcima 2004. godine je snimila film „Sivi kamion crvene boje“. Komedija čiji scenarijo i režiju potpisuje Srđan Koljević je osvojila nemačku nacionalnu nagradu za najbolji film 2004. godine, te nagradu publike na 26. filmskom festivalu u Monpeljeu. Glumila je Kosanu, suprugu vozača Svetozara koga je tumačio Ljubomir Bandović u TV seriji „Lift“ koja je emitovana 2004. godine na RTS-u. Serija je imala 10 epizoda, a glavne uloge su igrali Gordan Kičić, Paulina Manov, Vlastimir Đuza Stojiljković, Tihomir Stanić, Nebojša Glogovac i drugi. 2011. godine je ponovo glumila sa Nikolom Kojom u hit komediji „Parada“, reditelja i scenariste Srđana Dragojevića. Tokom tri sedmice prikazivanja film je pogledalo više od 150 000 ljudi u Srbiji i regionu, a Nataša kaže da je uživala snimajući sa domaćim i regionalnim glumcima.

Nataša Marković
foto: Damir Dervišagić

Krajem oktobra 2011. godine RTS je emitovao prvu epizodu serije „Cvat lipe na Balkanu“ u kojoj Nataša Marković tumači Lepavu Grdić. Serija je nastala po romanu srpske književnice Gordane Kuić, a u režiji Ivana Stefanovića, te predstavlja nastavak prethodno emitovne serije „Miris kiše na Balkanu“. Nataša Marković je rođena 1976. godine u Kruševcu u radničkoj porodici. Majka je bila babica, a kasnije patronažna sestra, a otac je radio u inostranstvu. Ima sestru blizankinju Oliveru i tri godine starijeg brata. Rado se seća svog odrastanja u Kruševcu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.