NIKO NE ZNA DA JE BAŠ ON OTAC IVANA JEVTOVIĆA: Ostaćete u ČUDU kada vidite ko je U PITANJU
Foto: Printscreen/Youtube/ Radioaktivni Komarac

SAZNAJTE

NIKO NE ZNA DA JE BAŠ ON OTAC IVANA JEVTOVIĆA: Ostaćete u ČUDU kada vidite ko je U PITANJU

Igrao je u gotovo svim pozorištima u Beogradu i ostvario značajnu pozorišnu karijeru koju je otpočeo još 1995. godine predstavom „Romeo i Julija“

Objavljeno:

Ivan Jevtović je srpski multimedijalni umetnik, pozorišni i filmski glumac, te muzičar. Rođen je 5. aprila 1972. godine u Beogradu gde i danas živi i radi. Igrao je u gotovo svim pozorištima u Beogradu i ostvario značajnu pozorišnu karijeru koju je otpočeo još 1995. godine predstavom „Romeo i Julija“. Od predstava izdvajaju se još i „Kraljević Marko“, „Otac na službenom putu“, „U potpalubju“ i mnoge druge.

Kada su u pitanju filmovi, izdvaja se „Nebeska udica“, serija „Urgentni centar“, kao i mnoge druge. Osim u predstavama i filmovima, Jevtović radi i kao vanredni profesor sa mladim glumcima. Takođe, svoj glas posudio je za sinhronizaciju crtanih filmova za decu. Najpopularniji među njima je „Madagaskar“.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/ Radioaktivni Komarac
Ivan Jevtović
foto: Printscreen/Youtube/ Radioaktivni Komarac

Posle toga prelazi kao stalni član u „Atelje 212“. U ovom pozorištu je nastupao i ranije, a prva značajna uloga mu je bila u predstavi „Virus“. U predstavi „Kraljević Marko“ imao je glavnu ulogu, a zanimljivo je da je za ovu i za predstavu „Virus“ muziku uradila rok grupa „Deca loših muzičara“. Ivan je tu snimio pesme „Ljubav“ i „Kraljević Marko“ kao pevač. Kada je tadašnji pevač beogradske rok grupe napustio „Decu loših muzičara“, Ivan je u aprilu 2006. godine postao član ove grupe. Tu je bio sve do 2015. kada je napustio bend. Uz „Decu loših muzičara“ ostvario je i značajnu muzičku karijeru. U Narodnom pozorištu imao je značajne uloge u predstavama „ukroćena goropad“, „Pop korn“ i „“Imitacija života“, dok je u Beogradskom dramskom pozorištu briljirao u predstavama „Marko Kraljević“ i „Čovek je čovek“. Jedna od najlepših predstava koje je odigrao u Jugoslovenskom dramskom pozorištu je „U potpalubju“. U kratkom filmu „Igra pitona“ imao je jednu od svojih prvih filmskih uloga 1993. godine. Do kraja 90-tih igrao je u još nekoliko značajnih filmskih ostvarenja kao što su „Uske staze“, „Mali kućni grafiti“, „Porodično blago“, „Stršljen“, „Nebeska udica“, „proputovanje“, „Gore dole“…

Ivan Jevtović
foto: Printscreen/Youtube/ Radioaktivni Komarac

Već 2001. igrao je u filmu „Normalni ljudi“. Potom su se tokom 2000-tih nizali filmovi i serije kao što su „Ringeraja“, „Ledina“, „Mješoviti brak“, „Skela“, „Libero“, Crni Gruja i kamen mudrosti“, „Teško je biti fin“, „Ljubav i drugi zločini“, „“Gorki plodovi“, Zauvek mlad“. Za svoj dugogodišnji rad u pozorištu i na filmu Jeftović je dobio veliki broj nagrada i priznanja. Već 1996. godine, na samom početku karijere, dobio je nagradu za najboljeg debitanta na filmskim susretima u Nišu. Samo godinu dana posle, na Festivalu pozorišta u Užicama dobio je nagradu za najboljeg glumca.

Ivan Jevtović
foto: Printscreen/Youtube/ Radioaktivni Komarac

Ivan je jedan je od osnivača avangardne grupe „Torpedo“. Ova grupa u svom radu bavi se istraživanjem novih tendencija u pozorištu. U sastavu ove grupe je i muzička grupa „Vroom“ koja uživo svira na predstavama, što je na neki način, nastavak ivanove muzičke karijere posle „Dece loših muzičara“.

Ivan Jevtović, Studentski film, Premijera filma
foto: Dragana Udovičić, Privatna arhiva

Odrastao je u poznatoj beogradskoj porodici Jevtović. Njegov otac Vladimir Jevtović bio je poznati srpski glumac i ugledni pedagog na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Ivan ima starijeg brata Rastka i mlađeg brata Jakova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.