UČITELJICA OTPUŠTENA ZBOG OBLINA KOJE SVET JOŠ NIJE VIDEO: Njene slike su obišle planetu, SVI IH DELE (FOTO)
Foto: Printscreen

AU

UČITELJICA OTPUŠTENA ZBOG OBLINA KOJE SVET JOŠ NIJE VIDEO: Njene slike su obišle planetu, SVI IH DELE (FOTO)

Priča o Patrisiji Braun iz Atlante objavljena je samo nekoliko dana nakon što se njena koelginica iz Nju Džersija, Roksana Diaz, suočila sa stravičnim kritikama zbog fizičkog izgleda

Objavljeno:

Očekivano je da prosvetni radnici na posao dolaze primereno obučeni i da im, barem kada je taj faktor u pitanju, to ne bude prepreka u obavljanju rednovnih radnih zadataka. Međutim, prilike su se, kako se čini, očigledno promenile, pa se sada dešava da se nastavnici i profesori dosta slobodnije odevaju, a što ipak dovodi do raznoraznih problema.

To je na svojoj koži osetila učiteljica Patrisia Braun iz Atlant, koja je nesvakidašnji tip nastavnika, zbog čega je i naišla na osporavanje kolega i nadređenih jer je smatraju neprimerenom za školu.

Naime, Patrisijine fotografije koje je ona javnosti predstavila još 2016. godine objavljujući ih na svojim profilima na društvenim mrežama, pokrenule su lavinu problema šest godina kasnije, budući da su umesto profesorkinog znanja i ličnih dostignuća u fokusu bile njene obline i provokativna odeća.

Upravo tako ona je redovno pozirala, što je direktoru škole, u kojoj se zaposlila, ozbiljno zasmetalo. Njemu nije bilo dovoljno ni objašnjenje da su zupisi objavljeni mnogo ranije, on je mladu nastavnicu bez mnogo objašnjenja otpustio.

Patrisija, s druge strane, i dalje tvrdi kako ne vidi ništa sporno u svom oblačenju, te da ona voli svoju profesiju i rad sa decom. Kako kaže, voli i da se sređuje, a da joj je obrazloženje za otkaz, po kom je "previše seksi" za rad s maloletnicima, krajnje bizaran.

- Uvek bih išla na posao i slikala se u učionici. Tako pokazujem koliko volim svoju profesiju i izgledam lepo dok učim decu - rekla je ona za Njujork post.

To, inače, nije prvi put da nastavnik nailazi na kritike zbog izgleda. Ona tvrdi da su njene kolege često na mesti zbog izgleda, a kritike stižu od roditelja, članova administracije, drugih nastavnika, pa i đaka u višim razredima. Mnogi su čak i maltretirani.

- Ne treba da bude u fokusu ono što nastavnici nose. Fokus treba da je na deci – istakla je Patrisija.

Iako je otpuštena, ona je veoma brzo pronašla novi posao i prešla da radi u drugoj školi.

Patrisijina priča obišla je svet nedugo nakon što je profesorka umetnosti Roksana Diaz iz Nju Džersija bila meta napada zbog načina oblačenja, ali i poziranja na društvenim mrežama.

Ona se takođe na svojim fotkama pojavljivala u uskim farmerkama i haljinama koje naglašavaju njene obline, pa je zbog toga je naišla na verbalne napade svojih pratilaca, ali i roditelja dece koja pohađaju školu gde je bila zaposlena.

- Mislim da naša odeća sada ne treba da bude prioritet, posebno kada postoji nedostatak nastavnika - rekla je Dijazova.

Fokus bi kako kaže, trebalo da bude na tome da škole obezbede sve resurse koji su potrebni za decu i da institucije budu pravilno finansirane kako bi da na taj način nastavnici imali podršku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.