OGLASIO SE VLASNIK AUTOMOBILA U KOME JE POGINULA DIJANA! Nakon 25 GODINA SAZNALA SE CELA ISTINA
Foto: printscreen/tviter

šok

OGLASIO SE VLASNIK AUTOMOBILA U KOME JE POGINULA DIJANA! Nakon 25 GODINA SAZNALA SE CELA ISTINA

Žan je objasnio da je kraljevska porodica uvek govorila da je bolje da se automobil ukloni, mada je rekao da želi da bude izložen u američkom muzeju u čast Dajane

Objavljeno: 09:44h

Žan-Fransoa Musa, bio je vlasnik firme za iznajmljivanje limuzina, a između ostalog i automobila u kojem je poginula princeza Dajana 31. avgusta 1997. godine. On sada zahteva od vlasti da mu vrate automobil koji mu zakonito pripada, ali ne može da sazna ni gde se on nalazi

- Nemam pojma gde je auto. Sve što znam je da je zakonski moj i očito ga želim nazad. Trebalo je da bude vraćen do sada, ali to se nije pokazalo mogućim. Uvek sam ga potpuno posedovao. Nije bilo podložno nikakvom finansiranju - rekao je Musa uoči 25. godišnjice Dajanine smrti.

Žan je objasnio da je kraljevska porodica uvek govorila da je bolje da se automobil ukloni, mada je rekao da želi da bude izložen u američkom muzeju u čast Dajane.

Premešten automobil

Zanimljivo je da je automobil 2017. godine bio u policijskoj stanici u transportnom kontejneru, a onda je premešten.

- Ovde se čuvao, ali je premešten pre nekoliko godina. Ne znam gde je. Moraćete da pitate gradonačelnika Pariza – rekao je za Mirror jedan radnik.

Francuska sudska istraga koja je trajala 18 meseci otkrila je da je nesreću u kojoj su poginuli Dajana (36), Dodi Fajed (42) i vozač Henri Pol (41) izazvao Pol, koji je bio pijan i na antidepresivima, izgubivši kontrolu dok je brzo vozio.

Istraga iz 2008. u Londonu rekla je da su Dajana i Dodi bili žrtve ubistva uzrokovanog Polovim krajnje nemarnim ponašanjem. Time su okončane tvrdnje Dodijevog oca milijardera, Mohameda Al-Fajeda, da je nesreća bila zavera koju je orkestrirao MI6 po nalogu kraljevske porodice.

- Nije bilo zavere. Ovo je bila rutinska saobraćajna nesreća – od kakve svi strahujemo. Sve je to jako tužno – rekao je Musa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.