EVO KAKO JE ZAISTA UMRLA PRINCEZA DAJANA! Njen telohranitelj SVE PRIZNAO, OVO ĆE UZDRMATI SVET
Foto: printscreen/tviter

šok

EVO KAKO JE ZAISTA UMRLA PRINCEZA DAJANA! Njen telohranitelj SVE PRIZNAO, OVO ĆE UZDRMATI SVET

Trevor, koji je tada imao 29 godina, nalazio se na mestu suvozača u "mercedesu" kada se dogodila nesreća

Objavljeno: 12:03h

Pre 25 godina dogodila se saobraćajna nesreća u Parizu u kojoj u stradali princeza Dajana i njen verenik Dodi Al-Fajed, a telohranitelj Trevor Ris- Džons (54) je jedini koji je uspeo da preživi nakon udesa

Trevor, koji je tada imao 29 godina, nalazio se na mestu suvozača u "mercedesu" kada se dogodila nesreća.

Zahvaljujući vazdušnom jastuku uspeo je da ostane živ, a zadobio je teške povrede glave i grudnog koša. Proveo je 10 dana u komi, a hirurzi su mu rekonstruisali lice uz pomoć 150 delova od titanijuma, napravljenim prema njegovoj staroj fotografiji.

Duboka amnezija

Nakon nesreće Trevor, koji se dva puta ženio, doživeo je "duboku" amneziju i mogao je da komunicira samo šaputanjem i zapisivanjem stvari.

U svojoj kasnijoj biografiji je napisao da iako u prvih meseca dana provedenih u bolnici nije mogao da govori, nakon godinu dana je uspeo da se vrati u formu, pa je čak igrao i ragbi, baš kako su lekari i obećali.

Nakon nesreće u kojoj je princeza poginula, Trevor je rekao da se ničega ne seća sem da je ušao u automobil koji je bio ispred hotela Ric u Parizu.

Želeo bih da znam šta se dogodilo - rekao je u intervjuu neposredno pre nego što je njegova knjiga "Priča o telohranitelju" objavljena 2000. godine.

On je svestan da je jedina osoba koja svetu može da otkrije šta je istina, ali da ne može da se seti bilo čega.

- Ja sam jedina osoba koja može da kaže ljudima istinu, a ja ne mogu da se setim. Bilo bi lako kada bih se setio. Mogao bih da kažem ljudima i svo ovo sra*e bi se završilo - dodao je Ris - Džons koji je posao u porodici Fajed napustio "sa žaljenjem".

- Razumem da Trevor mora učiniti sve što je moguće kako bi se potpuno oporavio i na kraju ostavio tragične događaje iza sebe - izjavio je egipatski tajkun i otac Dajaninog verenika.

Nesreća koja je mogla da se izbegne

Trevor je insistirao da ne oseća nikakvu ljutnju prema Al-Fajedu uprkos njegovoj promociji teorija zavere o nesreći:

- To je bila nesreća koja je mogla da se izbegne. A Dajana...

U intervjuu za "Irish Times" 2000. godine rekao je da nema nikakvih ličnih osećanja prema Dajani, osim što ju je opisao kao ženu sa kojom možeš da odeš u pab, što je od njega prilično velik kompliment.

Nije prihvatio bilo kakvu krivicu za njenu smrt, iako je rekao da se i dalje oseća odgovornim što se to dogodilo "u njegovoj smeni".

- Ja to smatram nesrećom koja se mogla izbeći. Anri Pol je pogrešio što je seo za volan automobila kada je znao da je pio. Nije rekao ni nama ni Dodiju da nije sposoban da vozi. To je bila greška. Prihvatio sam zvanični nalaz. Bila je to nesreća zbog vožnje u alkoholisanom stanju izazvana prekomernom brzinom. I to je ono što se dogodilo - dodao je.

Dajanin telohranitelj sada je šef obezbeđenja u AstraZeneci nakon što je izgradio uspešnu karijeru za ovih 25 godina, piše Daily Mail.

Trevor Ris-Džouns (54), koji je nedavno viđen, prvi put posle pet godina, u porodičnoj kupovini, živi sa suprugom En koja radi kao učiteljica, njihovo dvoje dece i psom u kući vrednoj 500.000 funti u Osvestriju u Šropširu. Kuću su kupili pre 4 godine.

- Njegov život je sada miran. On se sigurno ne dodvorava javnosti niti da mnogo govori o tome. Pokušao je da nastavi dalje sa svojim životom - rekao je izvor za "San".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.