SVADBA KOJA SE NIKADA NEĆE ZABORAVITI! Mladenci su bili u SRODSTVU, a mladoženja je uradio nešto ŠOKANTNO (VIDEO)
Mladenci, Foto: Profimedia

BIZARNO

SVADBA KOJA SE NIKADA NEĆE ZABORAVITI! Mladenci su bili u SRODSTVU, a mladoženja je uradio nešto ŠOKANTNO (VIDEO)

Za Šantelinu venčanicu je bila zadužena omiljena modna dizajnerka zajednice "putujućeg naroda"

Objavljeno:

Različiti svadbeni običaji govore o bogatstvu kulture i tradicije jednog naroda, pa kako bi brak mladenaca bio što lepši i uspešniji, par se zajedno sa porodicama trudi da isprati što veći broj rituala uoči i na dan veselja. Međutim, ono što je normalno za jedan narod drugima se čini neobično, čudno, čak i bizarno, nalik na veselje Šantel i Džima iz Irske.

Njih dvoje pripadaju "lutajućem ili putujućem narodu", Romima iz Irske koji deset meseci godišnje provode putujući, a u decembru se vraćaju u rodne gradove kako bi se ženili i udavali za svoje sunarodnike.

Venčanje Šantel Kili (18) i njenog rođaka Džima iz Ratkila ispratila je i televizijska kamera emisije "Moja velika romska svadba" zbog činjenice da je na veselje bio pozvan ceo grad.

Za Šantelinu venčanicu je bila zadužena omiljena modna dizajnerka zajednice "putujućeg naroda", Telma Medin, koja je osmislila čak dve haljine. Prvu, tradicionalnu haljinu za žurku uoči svadbe i drugu - venčanicu.

"Mlada nikada nije videla venčanicu, niti ju je probala, a venčanje je sutra. Mislim da će joj se dopasti, da će je obožavati", rekla je Telma koja je venčanicu ukrasila sa 20.000 kristala.

Šantel je na venčanje došla sa sedam deveruša, a kako par živi u gradu gde se svi poznaju i druže, mladoženji je teško pala odluka koga da izabere za kuma. Zato je odlučio da ih na svadbu dovede čak 73, za šta pripadnici zajednice kažu da je "prosečan broj".

Najpre je obavljeno crkveno venčanje, a potom je usledilo veselje i najslađi deo venčanja, svadbena torta koja je zauzimala ceo jedan sto.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.