BILO JE NADREALNO: Spremala se za POROĐAJ, a onda je usledio ŠOK KAKAV SE NE PAMTI (FOTO)
Porođaj, Foto: Printscreen/Tviter

DA LI JE MOGUĆE

BILO JE NADREALNO: Spremala se za POROĐAJ, a onda je usledio ŠOK KAKAV SE NE PAMTI (FOTO)

Korin Kard (41) je majka troje dece koja je provela mnogo sati u porodilištu.

Objavljeno:

Žena nije očekivala da će se treći porođaj bitno razlikovati od prethodna dva. Ovog puta beba je rođena veoma brzo, ali u uslovima koji sigurno nisu bili tipični.

Porođaj u kadi

Nedelju dana pre termina, Korin je pokupila svoju osmogodišnju ćerku iz škole kada je osetila prve kontrakcije. Žena je pretpostavila da je imala Brakston-Hiksov kontrakcije , koje obično prestaju nakon sat vremena i često se pogrešno smatraju trudovima. Međutim, kako se bol postepeno pogoršavao, Korin je pozvala svoju babicu koja joj je savetovala da uzme lekove protiv bolova i legne u toplu kupku kako bi ublažila simptome. Korin, koja se već porađala u vodi, nadala se da će se i treće dete roditi na isti način. Međutim, nije mislila da neće moći da stigne do bolnice.

"Uzela sam dve tablete paracetamola i ušla u kadu. Ali nakon ulaska u vodu kontrakcije su postale zaista intenzivne." Bilo je 15:30 po podne, Korin je ušla u vodu, čineći bol podnošljivijim. Nije znala da će sat i po kasnije držati sina u naručju.

Kako su kontrakcije počele da se pojavljuju sve više, Korin je pozvala svog muža i ponovo kontaktirala babicu. Ona joj je rekla da ne treba da se brine jer je verovatno ipak bila lažna uzbuna. U 16:00 žena je počela glasno da vrišti. Na prozoru se pojavio komšija da vidi da li je sve u redu.

Iako Korin nije osetila kako joj se amnionska tečnost ispušta, provukla je ruku između svojih butina i shvatila da dodiruje glavu svoje bebe, koja je još uvek bila u amnionskoj kesici. Hitna pomoć koju je komšija pozvao još nije stigla.

" Promenila sam svoj položaj i stala na sve četiri u kadi, a zatim počela da guram. Pri drugom guranju beba je bukvalno iskliznula iz mene i izašla iz amnionske kese."

Fredi, sin Korin, rođen je u 17:00 Žena ga brzo izvadi iz vode, umotala u peškir i položila na grudi. Korin je ostala u kadi do dolaska hitne pomoći, jer još nije presekla pupčanu vrpcu.

" Bolničarka je pomogla meni i bebi da izađemo iz kade, ja sam sela na krevet, presekli su pupčanu vrpcu i sve je bilo u redu” – seća se mama.

Osećala se tako dobro da nije morala da bude hitno prebačena u bolnicu, već je ostala kod kuće, jela piletinu za večeru i gledala film sa svojom porodicom. Četiri dana kasnije vratila se na posao.

Fredi sada ima 21 mesec i priča o njegovom rođenju ušla je u knjigu „Saveti za roditeljstvo koje ti tvoja majka nije rekla – AZ roditeljstva u digitalnom dobu“, koju je nedavno objavila Korin.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.