OVO JE PRAVO POREKLO MALOG STANOJA: Istina o GLUMCU će vas ostaviti u ČUDU
Predrag Vasić, Foto: Printscreen Youtube

OTKRIVENO

OVO JE PRAVO POREKLO MALOG STANOJA: Istina o GLUMCU će vas ostaviti u ČUDU

Njegov talenat za glumu otkriven je kada je imao samo četiri godine, a sa šest je krenuo u školicu gluu

Objavljeno: 18:31h

Predrag Vasić je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac, prepoznatljiv po ulozi malog Stanoja u filmu „Montevideo, Bog te video“, te njegovim nastavcima i istoimenim serijama. Njegov talenat za glumu otkriven je kada je imao samo četiri godine, a sa šest je krenuo u školicu glume. Prvu ulogu dobio je 2006. godine u studentskom filmu „Ko čuva čuvare“. Usledile su uloge u domaćem filmu „Četvrti čovek“, te francuskom filmu „Largo Winch“. Igrao je Vaneta u ratnoj melodrami „Sveti Georgije ubiva aždahu“.

Ipak, najveću popularnost donela mu je uloga dečaka Stanoja u filmu „Montevideo, Bog te video“ iz 2010. godine, te istoimenoj seriji koja je emitovana dve godine kasnije. Istu ulogu je tumačio i u drugom nastavku filma pod nazivom „Montevideo, vidimo se“ iz 2013. godine.

Predrag Vasić
foto: Printscreen Youtube

Do 21. godine snimio je deset filmova i tri serije. Igra predstave u Pozorištu „Boško Buha“ i Narodnom pozorištu. Na sceni Narodnog pozorišta glumio je u komadima „Tri sestre“, „Mileva Ajnštajn“, „Velika drama“, „Figarova ženidba i razvod“, „Naši sinovi“, „Ivanov“ i drugima. Sa šest godina je krenuo u školu glume Nenada Nenadovića. Tu je sve počelo, a prelomni trenutak se desio 2006. godine kada je sniman studentski film „Ko čuva čuvare“. Pošto se glumac koji je izabran za glavnu ulogu razboleo, Predrag je dobio priliku da ga zameni. Kada je snimio svoj prvi film imao je tek devet godina.

Po završetku osnovne škole, upisao je Srednju školu „Artmedia“ u Beogradu. Znanja koja je tu stekao pomogla su mu da položi prijemni i upiše Akademiju umetnosti u Beogradu. Trenutno (2018. godina) je student glume u klasi profesorke Dragane Varagić.

Predrag Vasić
foto: Nemanja Nikolić

Priliku da pokaže šta je u školici glume naučio Predrag je dobio već 2006. godine. Na kastingu je izabran glumac za ulogu u studentskom filmu Gorana Stankovića pod naslovom „Ko čuva čuvare“. S obzirom da se on pred početak snimanja razboleo, organizatori su pozvali Predraga da preuzme njegovu ulogu. On je to s oduševljenjem prihvatio te je zajedno sa Dejanom Brankovićem i Anisijom Gavrilović glumio u kratkom filmu „Ko čuva čuvare“.

Njegova gluma nije prošla nezapaženo pa je pozvan da zajedno sa srpskim glumcima Predragom Mikijem Manojlovićem i Radivojem Bukvićem glumi u francuskom filmu „Largo Winch“. Reč je o akcijskom trileru baziranom na istoimenom belgijskom stripu. O uspehu filma dovoljno svedoči nominacija za nagradu Saturn za najbolji međunarodni film.

Predrag Vasić
foto: Print Screen Youtube

Godina 2010. kada su premijerno prikazani filmovi „Šišanje“ i „Montevideo, Bog te video“ bila je prelomna u karijeri mladog glumca. U drami Stevana Filipovića pod nazivom „Šišanje“ glumio je dečaka Oskara, a u „Montevideu“ malog Stojana koji mu je doneo veliku popularnost. Dobio je priliku da sa samo 13 godina sarađuje sa velikim srpskim glumcima i režiserima poput Dragana Bjelogrlića, Milutina Karadžića, Branimira Brstine, ali i generacijom mladih glumaca koji su pokazali raskošan talenat. Reč je o Bjelogrlićevom rediteljskom prvencu za koji su scenario napisali Srđan Dragojević i Ranko Božić. Film je adaptacija knjige sportskog novinara Branimira Stankovića koji opisuje veliki uspeh fudbalske reprezentacije Kraljevine Jugoslavije na Svetskom prvenstvu 1930. godine u Urugvaju. Ovo je ujedno najveća i najznačajnija uloga u Predragovoj dosadašnjoj karijeri koja je pokazala da ga čeka svetla budućnost na filmu.

Predrag Vasić
foto: Printscreen

Tokom 2017. godine odigrao je manju ulogu u seriji „Pet“ koja bi trebalo da bude emitovana tokom 2019. godine na RTS-u. Predrag glumi dečaka u servisu, dok su glavne uloge poverene glumicama Gali Videnović, Jeleni Đokić, Hristini Popović, Mariji Karan i Mileni Radulović.

Osim filmskih, Vasić je ostvario i brojne pozorišne uloge. U Narodnom pozorištu je igrao predstave „Tri sestre“, „Mileva Ajnštajn“, „Velika drama“, „Figarova ženidba i razvod“, „Naši sinovi“, „Ivanov“ i druge. Sa ansamblom Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici igrao je u predstavi „Ujedinjenje ili smrt 1918.“

Predrag Vasić
foto: Printscreen Youtube

Predrag Vasić je rođen 1997. godine u Gnjilanu, na Kosovu i Metohiji. Kada mu je bilo dve godine porodica se preselila u Beograd. Danas žive u Batajnici.

Majka Svetlana je rodom iz Batajnice, a otac Slaviša iz Gnjilana. Upoznali su se na Ekonomskom fakultetu u Beogradu gde su oboje studirali. Zavoleli su se i venčali 1994. godine, te počeli zajedno da žive u Gnjilanu. Ona je radila u MUP-u, a Slaviša u banci. Sve do 1999. godine kada su posle bombardovanja doselili u Beograd. Stan na Kosovu su morali da prodaju ispod cene, jer život tamo nije bio moguć. Živeli su u maloj kućici i borili se da prehrane porodicu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.