RETKO KO ZNA DA JE ONA MAJKA ANJE MIT: Ostaćete u ČUDU, svi je vrlo DOBRO ZNATE
Anja Mit, Foto: Instagram

OTKRIVENO

RETKO KO ZNA DA JE ONA MAJKA ANJE MIT: Ostaćete u ČUDU, svi je vrlo DOBRO ZNATE

Kada je imala tri godine, krenula je na moderan balet, a sa sedam je počela da peva

Objavljeno: 18:29h

Anja Mit je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica i pevačica koja je značajniju ulogu ostvarila u televizijskoj seriji „Komšije“ u kojoj su do izražaja došle i njene vokalne sposobnosti. Rođena je 15. februara 1992. godine u Beogradu.

Kada je imala tri godine, krenula je na moderan balet, a sa sedam je počela da peva. Takođe je pohađala školu glume koju vodi Sandra Rodić Janković. Pohađala je muzičku školu i Akademiju umetnosti u Beogradu na kojoj je diplomirala glumu. Prvo je bila u klasi profesora Ivana Bekjareva, a zatim kod profesorke Olivere Viktorović Đurašković. Veliki utisak na nju je ostavio profesor Goran Jevtić.

1 / 5 Foto: Instagram

U maju 2017. godine se preselila u svoj devojački stan na Vračaru u kome živi sa maltezerima Mašom i Bubijem.

Anjin tata je već neko vreme u braku sa pevačicom narodne muzike koja se zove Milka.

Početkom 2018. godine je otvorila školu glume „Mit“ koja je namenjena osnovcima i srednjoškolcima koji žele da se rekreativno i profesionalno bave ovom umetnošću. Osim glume, drži i časove modernog baleta.

Jedan od najtužnijih događaja u njenom životu bio je razvod roditelja. Iako joj je to teško palo, podržala ih je i trudila se da bude pozitivna.

Anja Mit
foto: instagramscreen

Uprkos tome što je popularnost nije promenila, muškarci se plaše da joj priđu. Uglavnom joj se udvaraju putem društvenih mreža, a imala je nekoliko neprijatnih situacija jer su joj nepoznati muškarci slali fotografije na kojima su goli. Jedan od Anjinih omiljenih glumaca je Nebojša Glogovac, a od glumica najviše voli Merilin Monro. Kao tinejdžerka, bila je zaljubljena u Ivana Bosiljčića sa kim je danas u dobrim odnosima.

Anja je prvu televizijsku ulogu ostvarila 2010. godine. Bila je štreberka Jovana u tinejdžerskoj seriji „Priđi bliže“.

Anja Mit
foto: Instagram

Četiri godine kasnije je započela snimanje serije „Komšije“ u kojoj glumi Anđeliju Anči Čerović koja želi da postane manekenka ili estradna ličnost. U ovom ostvarenju, Anja je otpevala numere „Dokaži“ i „Mlinski kamen“ i tako je započela svoju muzičku karijeru.

Anji je 2017. godine joj dodeljena uloga asistentkinje Tare Isidorović u seriji „Istine i laži“. Ovaj lik je urađen po uzoru na lik Gabrijele iz popularne argentinske telenovele „Graduados“ („Maturanti“). Takođe je imala ulogu prostitutke Ranke u kriminalističkoj seriji „Senke nad Balkanom“ i vodila je emisiju „Pepeljuge“ na Televiziji „Pink“.

Naredne godine se pojavila u ulozi prodavačice u filmu „Who Is My Husband“. U martu 2018. godine je sa svojom grupom Osmi vazduh nastupila na Beoviziji. Izveli su numeru „Probudi se“ i pripalo im je dvanaesto mesto. U domaćoj verziji američke serije „Urgentni centar“ koju od oktobra 2014. godine emituje nekoliko regionalnih televizijskih stanica Anja tumači doktorku Marina Velimirović.

Anja Mit
foto: Youtube

Dok je bila studentkinja, Anja je tumačila ulogu u ispitnoj predstavi „Bespomoćna stvorenja“ koja je prikazana na sceni „Raša Plaović“ u Narodnom pozorištu.

U Pozorištu „Boško Buha“ je igrala sekretaricu Bosu u predstavi „Majstori, majstori“ reditelja Milana Karadžića od koga je mnogo naučila. Tada je sarađivala sa pokojnim glumcem Miloradom Mandićem Mandom koji joj je ostao u najlepšem sećanju. U Pozorištu na Terazijama je glumila u predstavama „Cigani lete u nebo“ i „Mister dolar“.

Anja Mit
foto: Youtube

Početkom novembra 2019. godine je sa kolegom Stefanom Buzorovićem na velikoj sceni pozorišta „Akademija 28“ premijerno predstavila predstavu „Raj na zemlji“. Reč je o komediji koju je pisao Saša Milošević Mare, sa kojom su glumci obišli celu Srbiju i deo regiona.

Anja Mit
foto: Instagram

Anja je talenat za muziku nasledila od majke Jelene koja je članica hora Pozorišta na Terazijama i od oca Ivice koji je po zanimanju saksofonista. Veliki deo detinjstva je provela u pozorištu sa majkom, jer nije imao ko da je čuva. Tu je upoznala vršnjakinju Katarinu Borisavljević koja je postala uspešna dramaturškinja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.