OVO JE PRAVA ISTINA O MILICI MILŠI: Iznenadiće vas 1 STVAR iz NJENOG ŽIVOTA
Milica Milša, Foto: Printskrin/RTV Pink

ŠOK

OVO JE PRAVA ISTINA O MILICI MILŠI: Iznenadiće vas 1 STVAR iz NJENOG ŽIVOTA

Svakako joj je najveću popularnost donela razmažena Beograđanka Lara Simonović iz serije „Srećni ljudi“, ali je utelovila i mnogo veće uloge u pozorištu, na fimu i televiziji

Objavljeno: 19:10h

Milica Isaković, poznatija kao Milica Milša je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica, koja je popularnost stekla ulogama u serijama „Bolji život“, „Srećni ljudi“, „Porodično blago“, „Bela lađa“ i drugima. Rođena je 20. maja 1968. godine u Beogradu. Udata je za glumca i scenaristu Žarka Jokanovića. Milica se na filmu prvi put pojavila sa deset godina, međutim, nije nastavila da se bavi glumom nego je postala uspešna manekenka i model. Tek nakon nekoliko „eksperimenata“ na drugim fakultetima, odlučila je da upiše glumu. To je bila prekretnica u njenom životu jer je od tada do danas glumila u najgledanijim predstavama i kultnim serijama i filmovima.

1 / 5 Foto: Instagram

Svakako joj je najveću popularnost donela razmažena Beograđanka Lara Simonović iz serije „Srećni ljudi“, ali je utelovila i mnogo veće uloge u pozorištu, na fimu i televiziji. Za to je dobila i nekoliko vrednih nagrada, uključujući i jednu za režiju predstave „Kokoška“. Pre nego što je „ozbiljno“ uplovila u svet glume Milica Milša se bavila manekenstvom. Nosila je revije, snimala kampanje i reklame, te naslovnice poznatih časopisa. Dve godine zaredom je osvajala nagradu „Venera“ za najlepšu i najbolju manekenku u Jugoslaviji. Reč je o nagradi koju je dodeljivao list „Praktična žena“.

Milica Milša
foto: Printscreen Youtube

Kao fotomodel se više od 300 puta našla na naslovnicama časopisa, među kojima je i naslovnica prvog novogodišnjeg izdanja srpske verzije magazina „Plejboj“. Izabrana je i za Mis Međunarodnog filmskog festivala u Kanu. Još kao studentkinja Akademije dramskih umetnosti u Novom Sadu, Milica je počela da igra prve predstave. Prvi veliki projekat bio je komad „Ženski orkestar“, prva i jedina predstava sa područja bivše Jugoslavije u zvaničnoj konkurenciji Filmskog festivala u Edinburgu.

Usledile su druge, još veće predstave u kojima je scenu delila sa legendama srpskog i jugoslovenskog glumišta. Glumila je u predstavama „Mister dolar“, „Razvojni put Bore Šnajdera“, „Harold i Mod“, „Čekajući Godoa“, „Ljubavna ispovest Sofije Malovrazić“, „Poltron“, „Lizistrata“, „Seks bomba“, „Bez trećeg“, „Kabare Ho-Ho“, „Kamen za pod glavu“, „Povratak ratnika“, „Dizalo u liftu“, „Radi mi svašta“ i mnogim drugim.

Milica Milša
foto: Printscreen/Instagram/milicamilsaisakovic

Neke od ovih predstava doživele su preko 250 izvođenja, a za mnoge je osvajala nagrade i prizanja. U TV drami Petra Zeca pod nazivom „Raj“ Milica je imala manju ulogu, a popularnost joj je donela Lara Simonović, lepotica iz hit serije „Srećni ljudi“ koja je premijerno emitovana od 1993. do 1996. godine na Radio Televiziji Srbije (RTS).

Milša je u TV seriji „Kraj dinastije Obrenović“ tumačila gospođu Nikolić, a u filmu Draška Đurovića „Rođeni sutra“ Lidiju. Sa Slobodanom Ćustićem i Markom Vlahovićem 1998. godine snimila je TV film „Živana“ u režiji i po scenariju njene majke Leposave Milanin. Milica je do sada osvojila brojne nagrade i priznanja, među kojima je svakako jedna od najznačajnijih nagrada Bora Stanković na festivalu Borini pozorišni dani za ulogu nerotkinje Krune u predstavi „Kamen za pod glavu.

Uloga sestre Margarite u dokumentarnom filmu koji govori o stradanju Srba tokom Prvog svetskog rata „Gde cveta limun žut“ Milica je dobila nagradu publike na Filmskom festivalu u Nišu.

Milica Milša
foto: Damir Dervišagić

1998. godine Milicu je drugarica upoznala sa piscem i scenaristom Žarkom Jokanovićem. Venčali su se naredne godine, a važe za jedan od najskladnijih parova na domaćoj javnoj sceni. Milica nije skrivala sreću što je Žarko njenog sina prihvatio kao svog i ponosno ističe da Antonije ima samo jednog pravog oca koji je ujedno njen suprug.

Milica Milša
foto: Printscreen

Milica Isaković je rođena 1968. godine u Beogradu. Otac joj je bio čuveni pisac Antonije Isaković, a majka književnica Leposava Milanin Isaković. Upravo joj je majka u detinjstvu dala nadimak Milša, po kome je prepoznatljiva i danas.

Premda je oduvek maštala da se bavi baletom, to nije bilo moguće jer je zbog skolioze od pete do petnaeste godine nosila metalni podupirač za kičmu. Zato je uživala kada je sa svojom tetkom Lelom vežbala balet u njenom domu. Zbog visine su joj savetovali da se bavi košarkom, ali je taj sport nije mnogo zanimao.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.