NEĆETE MOĆI DA POVERUJETE: Evo koliko ZAPRAVO godina ima TIHOMIR STANIĆ, NEVERICA
Tihomir Stanić, Foto: Damir Dervišagić

ŠOK

NEĆETE MOĆI DA POVERUJETE: Evo koliko ZAPRAVO godina ima TIHOMIR STANIĆ, NEVERICA

Tihomirov otac Nedeljko je bio učitelj, a majka Grana (devojački Dragnić) se bavila trgovinom

Objavljeno: 19:09h

Tihomir Tika Stanić je srpski televizijski i pozorišni glumac i producent. Živi i radi u Beogradu.

Tihomirov otac Nedeljko je bio učitelj, a majka Grana (devojački Dragnić) se bavila trgovinom. Upoznali su se tako što je Nedeljko dao oglas u kome je tražio trgovkinju zbog braka. On je iz prvog braka imao dva sina, Dragomira i Gordana, a Grani je to otkrio tek nakon venčanja. Par je dobio tri sina: Tihomira, Miomira i Bogdana.

Glumac je odrastao u mestu Kozarska Dubica gde je njegov otac radio. Sa 5 godina je krenuo u školu koja je za njega predstavljala najveću životnu radost. Nije voleo sport i svaki slobodan trenutak je koristio da nešto pročita i nauči. Leti je plivao i biciklom je išao na igranke.

1 / 4 Foto: Filip Plavčić

Sa 17 godina je došao u Novi Sad prateći devojku koja mu se mnogo svidela i koja je studirala u ovom gradu. Iako se nije dobro pripremio, polagao je prijemni ispit na Akademiji umetnosti. Odrecitovao je Ćopićevu pesmu „Mala moja iz Bosanske Krupe“ i primljen je u klasu jednog od najznačajnijih srpskih pozorišnih režisera i profesora Dejana Mijača. 1983. godine je diplomirao.

Tihomir Stanić
foto: Dragana Udovičić

Na drugoj godini studija, Tihomir se oženio Belgijankom Lilijan Luis Vermiš i uzeo je njeno prezime. Bili su dvanaest godina u braku.

1991. godine glumac je na aerodromu u Londonu upoznao deset godina mlađeg dramaturga Jelenu Mijović sa kojom je ubrzo započeo vezu. Par nije u braku, ali ne isključuju mogućnost da jednog dana stanu pred matičara. 1

1992. godine su dobili ćerku Milenu Hanu. Tokom sankcija, glumac, njegova supruga i ćerka su bili u Italiji.

Tihomir Stanić
foto: Facebook

2003. godine je postao otac devojčice Sofije Nađe. Starija ćerka je završila filozofiju dok mlađu interesuje gluma.

Tihomir nije strog roditelj, a ćerke je uvek učio da je istina najjače oružje i da čuda stvara onaj koji u njih veruje.

2003. godine je postao otac devojčice Sofije Nađe. Starija ćerka je završila filozofiju dok mlađu interesuje gluma. Tihomir nije strog roditelj, a ćerke je uvek učio da je istina najjače oružje i da čuda stvara onaj koji u njih veruje.

Tihomir Stanić
foto: Printscreen/youtube/SiviSlužbenik

Osamdesetih godina prošlog veka, Tihomir je započeo filmsku karijeru, a zapaženiju ulogu je imao 1995. godine kada je igrao kralja Aleksandra Obrenovića u seriji „Kraj dinastije Obrenović“.

Ostvario je značajne uloge u filmovima: „Neprijatelj“, „Turneja“, „Mali Budo“, „Psi laju, vetar nosi“, „Inkarnacija“, itd. Voleo bi da snimi erotski film sa Isidorom Minić, ali veruje da ona ne bi pristala jer je suviše stidljiva.

Rođen je 17. novembra 1960. godine u mestu Šeškovci koje se nalazi u opštini Laktaši.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.