OVAKO JE NEKADA IZGLEDAO MILO ĐUKANOVIĆ: Iskolačićete oči na OVU FOTKU
Milo Đukanović, Foto: Profimedia

pogledajte

OVAKO JE NEKADA IZGLEDAO MILO ĐUKANOVIĆ: Iskolačićete oči na OVU FOTKU

Milo je u rodnom gradu pohađao Osnovnu školu „Milo Burzan“, a u Pogorici je završio gimnaziju i upisao Ekonomski fakultet

Objavljeno:

Milo Đukanović je crnogorski političar koji je četiri puta biran za premijera Crne Gore, a, trenutno (avgust 2018. godine), po drugi put obavlja funkciju predsednika ove države. Takođe je predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) i Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG). Rođen je 15. februara 1962. godine u Nikšiću. Milo je u rodnom gradu pohađao Osnovnu školu „Milo Burzan“, a u Pogorici je završio gimnaziju i upisao Ekonomski fakultet. Godine 1986. je diplomirao ekonomiju, oblast turizam i bio je jedan od najboljih studenata. Tokom studija je zarađivao za džeparac noseći vreće sa brašnom i fizikališući, zahvaljujući čemu je upoznao zakone ulice.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Godine 2011. u medijima se pojavila vest da se političar razvodi zbog 23 godina mlađe nikšićke manekenke Jelene Šćepanović. Ljudi iz njegovog okruženja su to demantovali, a Milo je i dalje u braku sa Lidijom. Takođe su ga povezivali sa srpskim pevačicama Svetlanom Cecom Ražnatović i Jasnom Milenković Jami.

Milo Đukanović
foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Milo je pravoslavac po veroispovesti, a njegova slava je Aranđelovdan.

Govori crnogorski i ruski jezik, a služi se engleskim. Đukanović je visok 196 cm i u detinjstvu se bavio košarkom.

Godine 1979. Đukanović je postao član Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije koji je predstavljao najviši rukovodeći organ ove partije.

U leto 1988. godine su počeli mitinzi pomoću kojih je Slobodan Milošević srušio pokrajinske vlasti Vojvodine i Kosova i republičke vlasti Crne Gore. Kao njegov pristalica, Milo je ubrzo postao jedan od lidera socijalističke Crne Gore.

Milo Đukanović
foto: Stefan Jokić

Savez komunista Jugoslavije je 1991. godine promenio naziv u Demokratska partija socijalista (DPS) Crne Gore, a Đukanović je ostao njen član. Iste godine je izabran za premijera i ovu funkciju je obavljao do 5. februara 1998. godine.

Godine 1994. je postao potpredsednik DPS, a četiri godine kasnije predsednik te stranke. U januaru 2003. godine Đukanović je izabran za premijera države. Na ovoj poziciji je ostao do novembra 2006. godine. Od jula do novembra iste godine je bio ministar odbrane Crne Gore.

Milo Đukanović
foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

U februaru 2008. godine ponovo je postao predsednik vlade Republike Crne Gore.

Pogledajte fotografije od pre nekoliko godina.

Evo kako je izgledao tada.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Dokumentarne Emisije Balkan

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.