"STALNO JE VREBAO OKO STOLA": Bračnom paru preseo MEDENI MESEC u Grčkoj, izneli su ŠOKANTNE STVARI i UPOZORILI SVE
Plaža, Foto: Profimedia

STRAŠNO

"STALNO JE VREBAO OKO STOLA": Bračnom paru preseo MEDENI MESEC u Grčkoj, izneli su ŠOKANTNE STVARI i UPOZORILI SVE

Svoju priču podelili su kako bi i druge upozorili na ovakva iznenađenja

Objavljeno: 21:31h

Novopečeni bračni par iz Kanade otputovao je na svoj medeni mesec, a među destinacijama koje su posetili našla se i Grčka i ostrvo Mikonos. Tamo ih je dočekala neugodna situacija po kojoj su dobro zapamtili ovo putovanje.

Aleks i Lindzi Brin bili su u obilasku Mikonosa kada su odlučili da nešto prezalogaje s nogu. Izabrali su bar na plaži, ne sluteći koliko će ih taj izbor koštati.

Par iz Toronta naručio je jedno pivo, koktel i tuce ostriga, a sve su platili preko 400 evra. Svoju priču podelili su kako bi i druge upozorili na ovakva iznenađenja.

1 / 4 Foto: Profimedia

Lindzi je rekla da u restoranu nije bilo menija a osoblje je bilo prilično neljubazno.

– Odmah su pitali ‘hoćete li ostrige?’ Bili su vrlo drski. Naručili smo 12, kako nam je i predloženo, misleći da je to uobičajena količina. Aleks je naručio pivo, a ja sam tražila kartu koktela – ispričala je Lindzi i dodala da su prilično “gnjavili” oko donošenja karte pića.

– Konačno mi je doneo ono što oni zovu koktel kartom. Plastificirani komad papira sa navedenim vrstama alkohola, ali bez cena i pravih imena pića. Tako sam naručila Aperol sprcz – prepričala je.

Plaža
foto: Profimedia

Ubrzo su stigla “komično velika pića”, što im je delovalo čudno, a konobar je pokušao da ih nagovori i da naruče još nešto, negodujući što ga odbijaju.

– Stalno je vrebao oko stola. Uvek je bio u blizini. Kad smo završili sa ostrigama pokušao je da nas nagovori da uzmemo rakove, što, srećom, nismo uradili – rekla je ona.

Plaža
foto: Profimedia

Kada je stigao trenutak plaćanja, par tvrdi da im osoblje nije donelo račun već su pozvali Aleksa u “sobu pozadi” da plati. Na ekranu računara su mu pokazali račun koji je bio na grčkom, a iznosio je preko 400 evra.

Iako je bio šokiran Aleks je platio račun kako bi, tvrdi Lindzi, izbegao sukob.

– Osećao se zastrašeno. On je najljubazniji tip, pa čak i da je račun bio dvostruko viši, verovatno bi ga platio da izbegne probleme. Bilo je prilično ludo. Drago mi je da se nismo posvađali jer je moglo da se završi i gore po nas – zaključila je ona.

Grčka, Srbija, Zlatibor, Kopaonik
foto: Andrej Nihil, RINA, Profimedia

Par je proveo medeni mesec putujući Evropom tri nedelje i tvrde da nigde nisu naleteli na tako visoke cene. “Bili smo šokirani, pogotovo zato što smo jeli stvarno dobre obroke u Italiji. U proseku smo trošili oko 120 evra za punu večeru sa par koktela i predjelom. Spremni smo da potrošimo kada je to opravdano, ali sada nije bilo tako. Srećom pa smo imali novca – rekla je ona.

Spomenuti restoran DC Oyster koji se nalazi na plaži Platis Gialos, već je “na lošem glasu”, a ni recenzije na TripAdvisoru ne idu mu u prilog. Korisnici uglavnom pišu da ga treba zaobilaziti.

S druge strane, vlasnik bara Dimitrios Kalamaras objasnio je da ima posla sa “influenserima koji pokušavaju da dobiju besplatan obrok”.

– Razumem da neki ljudi smatraju da su naše cene van njihovog budžeta i potpuno poštujem njihovo mišljenje čak i ako ne cene vrednost naših usluga, kuhinje, koncepta i iskustva ali nijedna normalna odrasla osoba ne bi naručila piće, a da ne vidi koliko košta – kazao je .

Kalamaras je takođe rekao da mušterije treba da potraže menadžera pre nego što naruče kako bi saznali koliko košta koje jelo i poručio da mu ne pada na pamet da objašnjava šta je na meniju svakome ko uđe na vrata.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.