OVO JE PRAVO POREKLO LUKE RACA: Srbi neće moći da POVERUJE u OVU ISTINU
Luka Raco, Foto: Ana Paunković

šok

OVO JE PRAVO POREKLO LUKE RACA: Srbi neće moći da POVERUJE u OVU ISTINU

Glumio je u brojnim pozorišnim predstavama, a igra i u predstavama za decu

Objavljeno:

Luka Raco je srpski glumac, maneken i pisac. Rođen je 24. februara 1991. godine u Beogradu. Živi i radi u Beogradu. Prekretnica u njegovoj karijeri je uloga u televizijskoj seriji „Sinđelići“ 2013. godine sa kojom je stekao veliku popularnost. Osim toga zapažene uloge imao je i u filmu „Saga o tri nevina muškarca“ i televizijskoj seriji „Nemanjići – rađanje kraljevine“.

Glumio je u brojnim pozorišnim predstavama, a igra i u predstavama za decu. Napisao je knjigu „Portret slikan rečima“.

1 / 5 Foto: Printscreen

Takođe, tokom srednjoškolskog i fakultetskog obrazovanja, pohađao je školu glume i bio je član raznih dramskih sekcija s obzirom da je glumu zavoleo još u detinjstvu. Trenirao je veslanje i košarku. Sa 10 godina glumio je u reklami za čokoladu i to je bilo njegovo prvo iskustvo na televiziji.

Njegova prva televizijska uloga je u seriji „Sinđelići“.

Luka Raco
foto: Youtube

Luka „Sinđeliće“ doživljava kao svoju drugu „veliku porodicu“. Sa njima radi već pet godina i kaže da su se svi zbližili. Upravo ova serija mu je otvorila vrata za nove uloge u televizijskim serijama, filmovima, ali i pozorišnim predstavama. Do februara 2018. godine snimio je 200, a u planu je snimanje još 100 epizoda ove serije.

U „Sinđelićima“ je stekao prvo televizijsko iskustvo, ali i upoznao mnogobrojne poznate kolege glumce kao što su Mira Banjac, Milena Dravić, Ceca Bojković, Vojo Brajović, Goran Ratković, Danica Maksimović i mnogi drugi.

Luka Raco
foto: Youtube

Raco je pozvan na kasting za seriju „Nemanjići – rađanje kraljevine“ gde je prošao i dobio ulogu dvorjanina, koji se meša u porodične odnose Nemanjića. S obzirom da se oduvek interesovao za istoriju srpskog naroda, kao i istorijsku tematiku u celini, ova uloga mu predstavlja pravo zadovoljstvo i bila je razlog više da iz istorije obnovi gradivo o Nemanjićima. Luka Raco okušao se i u pisanju. Knjiga „Portret slikan rečima“ je njegov prvenac. Predstavio je ovu knjigu sa Sajmu knjiga u Beogradu u oktobru 2017. godine i napravio opštu pometnju među svojim obožavaocima koji su u velikom broju došli kako bi kupili Lukinu knjigu i dobili njegov autogram.

Luka Raco
foto: instagramscreen

Njegovi roditelji su takođe iz srpske prestonice u kojoj je prezime Raco veoma retko. Luka je istraživao i zaključio da su njegovi preci najverovatnije u Beograd došli iz Mrkonjić Grada iz Republike Srpske.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.