OVO JE PRAVO IME JANE TODOROVIĆ: Malo ko zna za ovu ISTINU o PEVAČICI
Jana Todorović, Foto: © ATA Images

DETALJI

OVO JE PRAVO IME JANE TODOROVIĆ: Malo ko zna za ovu ISTINU o PEVAČICI

Muzikom je počela da se bavi već u osnovnoj školi kada je s ocem i bratom Dejanom nastupala u Prištini i okolnim mestima

Objavljeno:

Jana Todorović je srpska folk pevačica prepoznatljiva po pesmama „Šta će ti pevačica“, „Ostavi mi drugove“, „Kući, kući“, „Crna kutija“, „Troši me ove noći“ i drugima. Rođena je 15. marta 1974. godine u Prištini. Odrasla je u mestu Babin Most nedaleko od Prištine. Sa suprugom Ivanom Todorovićem i ćerkom Kristinom Džulijen živi u Minhenu. Muzikom je počela da se bavi već u osnovnoj školi kada je s ocem i bratom Dejanom nastupala u Prištini i okolnim mestima. Profesionalno bavljenje pevanjem počinje u kafani Obilić u Beogradu. Prvi album je objavila 1992. pod naslovom „Imam moć“.

1 / 5 Foto: © ATA Images

S obzirom da ploča nije naišla na očekivane reakcije šire publike, Jana je počela da radi kao profesor muzičke kulture u školi u Babinom Mostu. Drugi album snimila je 1998. godine. Reč je o CD-u „Jana “sa pesmama „Sokolica“, „Dva života“, „Primadona“ i drugima. Već naredne godine objavila je album „Polaznica“. Ipak, do prekretnice u njenoj karijeri došlo je 2000. godine kada je snimila pesmu „Ostavi mi drugove“, koja je za vrlo kratko vreme postala pravi hit.

Jana Todorović
foto: instagramscreen

Od 1992. do 2011. godine Jana je izdala deset studijskih albuma, a najpoznatije pesme su joj „ Šta će ti pevačica“, „Kući, kući“, „Crna kutija“, „Princeza“, „Barbar“ i druge. Do 2019. godine snimila je i dvadesetak singlova, a veliku popularnost doživela su pesme „Lune, lune“ i „Pevačica“. Detinjstvo i mladost je provela u selu Babin Most. Tu je završila osnovnu i srednju školu. Pohađala je Muzičku školu „Stevan Mokranjac“ u Prištini. Počela je da peva sa 14 godina, na porodičnim okupljanima. Ubrzo nakon toga je krenula da nastupa s ocem i bratom Dejanom na svadbama i krštenjima, te kafanama i restoranima u Prištini i okolini.,

Jana Todorović
foto: Printscreen/Youtube/Paparazzo lov

S obzirom na to da njen prvi album koji je objavila 1992. godine nije bio marketinški ispraćen, prošao je bez većih reakcija publike. Zato je Jana prihvatila posao profesora muzičke kulture u osnovnoj školi u Babinom Mostu.

Posle toga su usledili nastupi u poznatoj beogradskoj kafani „Obilić“ gde je harizmom, glasom i talentom da zabavi publiku privukla veliku pažnju.

Jana Todorović
foto: RTV Pink printscreen

Janin drugi album u karijeri objavila je 1998. godine Diskografska kuća „Zam“. Na njemu su bile pesme „Dva života“, „Primadona“, „Gresi nebeski“, „Moje drugo lice“, „Crna ovca“ i druge. Godinu dana kasnije, u prodaji se našao njen treći album imena „Polaznica“. Pored naslovne pesme, sa njega su se izdvojile numere „Mostovi“, „Veselo društvo“, „Spremna na sve“ i druge. Janino pravo ime i prezime je Dragana Stanojević.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.