OTKRIVENO DA GLUMICA SPAVA SA VLASTITIM SINOM: Iznela UZNEMIRUJUĆE detalje iz kreveta (FOTO)
Foto: Profimedia

AMERIČKA GLUMICA

OTKRIVENO DA GLUMICA SPAVA SA VLASTITIM SINOM: Iznela UZNEMIRUJUĆE detalje iz kreveta (FOTO)

Američka glumica Ališe Silverston misli da time postižu iskrenu komunikcaju

Objavljeno: 10:17h

Nedavno se digla prašina zbog priznanja američke glumice Ališe Silverston. Naime, ona je otkrila da ima izrazito blizak donos sa 11-godišnjim sinom Bearom, te da sa njim čak deli i krevet. Ališa je istakla da sa sinom, koji je gotovo pa tinejdžer, spava jer je "mama puna ljubavi".

Ovo je ustalasalo strasti u javnosti, a mnogi stručnjaci tvrde da slavna 45-godišnjakinja greši u svojoj vaspitnoj metodi. Stručnjak za roditeljstvo i psihološkinja Rina Patel otvoreno je kritikovala njen stav.

Kada dete počne da preipsituje razliku među polovima, uđe u pubertet i/ili počne da pokazuje nelagodu, roditelji bi trebalo da prestanu da dele krevet sa njim. To može da bude već u periodu od pet godina - rekla je Patel za "Daily Mail".

Patel smatra da tolika privrženost detetu može da dovede do smanjene količine slobode koja je detetu potrebna za istraživanje, te da može da ograniči razvoj nezavisnih veština i dovede do izazova u drugim odnosima.

Kad dete prohoda, trebalo bi da počne samostalno da spava. Ovakav roditeljski stil može da uzrokuje probleme s granicama, a čak i samoj majci, odnosno njenom ljubavnom životu, jer nema dovoljno vremena za sebe. Verujem da će preterano privraženo roditeljstvo i Bearu izazvati probleme u budućnosti. To može da dovede do vršnjačkog nasilja - napomenula je.

Silverston je poznata po alternativnim roditeljskim metodama, prenosi "Index.hr". U svojoj knjizi "The Kind Mamma" iz 2014. uporedila je puštanje bebe da sama spava u kolevci sa zanemarivanjem deteta, a šest godina kasnije rekla je da voli da se budi kraj sina, s kojim se onda mazi dva do tri sata pre nego što se zajedno okupaju. Dodala je i da se u vaspitanju vodi isključivo ljubavlju i insistira na iskrenoj komunikaciji, te izbacuje stvari poput televizora iz svog doma.

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.