EVO KOLIKO JE STVARNO VISOK NIKOLA JOKIĆ: Pašćete sa stolice
Nikola Jokić, Foto: Profimedia

neverica

EVO KOLIKO JE STVARNO VISOK NIKOLA JOKIĆ: Pašćete sa stolice

Jokić je ostvario najbrži tripl-dabl u istoriji NBA lige za samo 14 minuta i 33 sekunde provedenih na terenu

Objavljeno:

Nikola Jokić je srpski košarkaš. Igra na poziciji centra, a trenutno nastupa za Denver nagetse. Prvi je Srbin koji je proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige. Nagradu za najboljeg košarkaša najjače lige na svetu je osvojio dva puta u sezonama 2020/21. i 2021/22.

Tri sezone je nastupao za Mega Leks i proglašen je za najkorisnijeg igrača Jadranske lige. Izabran je u drugom krugu NBA drafta 2014. kao 41. po redu od strane Denver nagetsa sa kojima je u julu 2015. potpisao ugovor.

1 / 5 Foto: Profimedia

Jokić je ostvario najbrži tripl-dabl u istoriji NBA lige za samo 14 minuta i 33 sekunde provedenih na terenu. Ujedno je postao evropski košarkaš sa najvećim brojem tripl-dabl mečeva i ušao među 10 najboljih igrača po ovom parametru u istoriji NBA lige. Sa seniorskom reprezentacijom Srbije je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Nikola Jokić, NBA, Denver Nagets, San Antonio Spars
foto: Profimedia

Košarkaški savez Srbije dodelio je Jokiću nagradu za najboljeg srpskog košarkaša u 2018. godini. Godine 2019. izabran je prvi put da igra na Ol-star utakmici. Kao lider franšize, izborio je doigravanje u sezoni 2018/19 i posle deset godina Denver je prošao prvo kolo doigravanja. Tri puta je izabran u najbolju petorku NBA lige, 2019, 2021 i 2022. godine.

Sa reprezentacijom Srbije do 19 godina osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2013. u Češkoj.

Drejmond Grin, Nikola Jokić
foto: Profimedia

Oženio se Natalijom Maćešić u oktobru 2020. godine.

Proglašen je za najboljeg igrača Zapadne konferencije NBA lige u januaru mesecu, po treći put u karijeri je uspeo da osvoji tu nagradu.U februaru mesecu je učestvovao po četvrti put na NBA Ol-star utakmici i to kao starter u ekipi Tim Lebron.

Nikola Jokić je visok 211 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.