EVO KOLIKO GODINA IMA DANICA MAKSIMOVIĆ: Pašćete u nesvest!
Danica Maksimović, Foto: ptintscreen/instagram/danymaksi

KO BI REKAO

EVO KOLIKO GODINA IMA DANICA MAKSIMOVIĆ: Pašćete u nesvest!

Danica Maksimović je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica.
Živi i radi u Beogradu.

Objavljeno: 15:10h

Danica je ostvarila na stotine vrlo upečatljivih uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, kako u Srbiji, tako i u regionu. Uvek je nasmejana, glamurozna i staložena, pa se može reći da je dah Holivuda u Srbiji. Važi za narodnu femme fatale i glumačku divu.

Detinjstvo i obrazovanje

Danica Maksimović je rođena 1953. godine u Reljincima i ima 69 godina. U detinjstvu je bila član recitatorskih sekcija, pevala je u horu i trenirala je folklor. Roditelji su želeli da se bavi nekom „ozbiljnom profesijom“ od koje će moći da živi. Poslali su je u Beograd da studira prava, a ona je krišom upisala glumu. Nakon dve godine su saznali šta radi kada su je videli na televiziji kako peva „Čaj goro, lane moje“.

Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesira Minje Dedića koji je bio veoma strog.

1 / 6 Foto: © ATA Images

Privatni život

Danica je 1992. godine priznala da ima problema sa alkoholom i da se podvrgla lečenju od ove bolesti zavisnosti. Više puta je izjavila da ne veruje u brak, pa je preko trideset godina u nevenčanoj vezi sa Todetom Lolićem. Sa njim ima sina Miloša koji je perspektivan pozorišni reditelj. Želela je još dece i dugo je žalila što nema ćerku. Ima kućnog ljubimca, ogromnog šarplaninca, čije je ime Tea. Bavi se humanitarnim radom. Jednom prilikom je izjavila da bi volela da dobije unučiće i da njen sin postane slavni reditelj. Sin ju je obradovao polovinom 2021. godine kada je dobio Nagradu „Ljubomir Muci Draškić“ za izuzetan rediteljski pristup radu sa glumcima i kreativno rediteljsko ostvarenje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.