EVO GDE JE ROĐEN SERGEJ TRIFUNOVIĆ: Nikada ne biste pomislili!
Sergej Trifunović, Foto: Filip Plavčić

ko bi rekao?

EVO GDE JE ROĐEN SERGEJ TRIFUNOVIĆ: Nikada ne biste pomislili!

Njegov otac Tomislav Trifunović i brat Branislav Trifunović takođe su glumci.

Objavljeno:

Sergej Trifunović je srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac i političar poreklom iz glumačke porodice.

Njegov otac Tomislav Trifunović i brat Branislav Trifunović takođe su glumci.

Sergej Trifunović, Skupština Srbije
foto: Filip Plavčić

Studirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti, a na velikom platnu se prvi put pojavio 1995. u filmu Tuđa Amerika. Proslavio se ulogama u filmovima Ubistvo s predumišljajem, Stršljen, Spasitelj, Munje! Kad porastem biću kengur, Karaula i seriji Crni Gruja.

Marta 2014. godine je osnovao humanitarnu organizaciju ''Podrži život'', sa osnovnim ciljem prikupljanja potrebnih sredstava za lečenje dece, za operacije, kupovinu lekova i medicinskih pomagala.

Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja, kao što su: Sterijina nagrada, Car Konstantin, Statueta Ćuran, Nagrada Zoran Radmilović i dr.

Godine 1990. upisao se na beogradski Fakultet dramskih umetnosti, u klasi prof. dr Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković, Nebojša Glogovac i Nela Mihailović .Godine 2009. postao je asistent svom nekadašnjem profesoru, na katedri za glumu Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Prvu ulogu na velikom platnu dobio je u filmu Gorana Paskaljevića Tuđa Amerika, iz 1995. godine. U tom filmu je tumačio ulogu Lukasa, starijeg Bajinog (Miki Manojlović) bezobzirnog sina, koji je jedini uspeo da ostvari američki san.

Godina 1998. je bila uspešna za Trifunovića. Prvo je u filmu Stršljen Gorčina Stojanovića tumačio ulogu Albanca Miljaima, plaćenog ubice koji radi za albansku mafiju i zaljubljenog u Srpkinju Adrijanu (Mirjana Joković). Potom je glumio i u srpsko-američkom filmu Spasitelj reditelja Predraga Antonijevića, zajedno sa Denisom Kvejdom. U tom filmu je igrao Gorana, surovog vojnika Vojske Republike Srpske. U Paskaljevićevom filmu Bure baruta glumio je otmičara.

Serej je rođen 2. septembra 1972. godine (49 godina) u Mostaru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.