STRAVIČNE VESTI SAOPŠTENE NACIJI, UMRO BIVŠI MINISTAR PRAVDE!
Foto: Printscreen

užas

STRAVIČNE VESTI SAOPŠTENE NACIJI, UMRO BIVŠI MINISTAR PRAVDE!

Njegovu smrt potvrdila je Hrišćanska demokratija

Objavljeno:

Ove subote objavljena je smrt Francisca Cumplida Cerecede, koji je bio ministar pravde Čilea za vreme vlade Patricija Aylwina, u dobi od 91 godine.

Njegovu smrt potvrdila je Hrišćanska demokratija koja je na svom Twitteru objavila: "Žalimo zbog smrti druga Francisca Cumplida, istaknutog ustavnog pravnika i bivšeg ministra. Šaljemo saučešće njegovoj porodici i prijateljima."

Oglasio se i bivši šef portfelja pravosuđa, Soledad Alvear: "Don Francisco Cumplido je preminuo. Moj veliki profesor ustavnog prava na Univerzitetu u Čileu. Briljantan akademik i dosljedna osoba u javnom i privatnom životu Mir. Hvala vam puno."

Francisco Cumplido, koji je rođen 1930. bio je jedan od onih koji su bili zaduženi za promicanje Nacionalne komisije za istinu i pomirenje. Sa svoje strane, trenutna ministarka pravosuđa i ljudskih prava, Marcela Ríos, takođe je imala oproštajne reči: "Duboko žalim zbog smrti Francisca Cumplida, ministra pravde nakon obnove demokratije. Moje saučešće porodici, prijateljima i saradnicima.

Isto tako, Hernán Larraín (2018.-2022.), koji je bio na istoj poziciji tokom drugog mandata Sebastiána Piñere, izjavio je: "Njegova smrt predstavlja veliki gubitak za njegovu porodicu i za Čile u celini. Bio je izvanredan advokat, profesor i ministar pravde, koji zaslužuje svako naše priznanje. Izražavamo sačešće".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.