NATAŠA NINKOVIĆ UOPŠTE NIJE IZ SRBIJE: Kada vidite gde je zapravo rođena, SRUŠIĆETE SE!
Nataša Ninković, Foto: Marina Lopičić

KO BI REKAO

NATAŠA NINKOVIĆ UOPŠTE NIJE IZ SRBIJE: Kada vidite gde je zapravo rođena, SRUŠIĆETE SE!

Jedna je od omiljenih srpskih glumica

Objavljeno:

Nataša Ninković je srpska glumica koja je svetsku slavu stekla ulogom Vere u filmu “Spasitelj”.

Nataša je odrasla sa starijim bratom Petrom i roditeljima Milenom i Brankom koji su ih patrijarhalno vaspitali. Majka je radila u tekstilnoj industriji, a otac je po zanimanju inženjer. Sa sedam godina je krenula na časove glume u dramski studio Mome Brkića. Dve godine kasnije je igrala u svojoj prvoj pozorišnoj predstavi, ali ubrzo joj je dosadila gluma. U rodnom gradu je pohađala osnovnu školu i srednju medicinsku školu. Planirala je da upiše medicinu ili stomatologiju, ali se predomislila zbog uspeha koji je postigla na najznačajnijem festivalu amaterskih pozorišta u SFRJ.

Nakon toga se preselila u Beograd i iz prvog puta je položila prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti. Bila je u klasi profesora Vladimira Jevtovića, a studirala je sa Danijelom Nelom Mihajlović, Danijelom Ugrinović, Danijelom Kuzmanović, Karolinom Cimešom, Vojinom Ćetkovićem, Sergejem Trifunovićem, Nebojšom Glogovcem i Borisom Pingovićem. 1994. godine je diplomirala.

1 / 8 Foto: © ATA Images

Humanitarni rad

Učestvovala je na humanitarnoj modnoj reviji za pomoć Sigurnoj kući. U aprilu 2017. godine je igrala u predstavi „Prah“, a novac od ulaznica je uplaćen u humanitarne svrhe. Nataša je jedan od ambasadora Fondacije „Tijane Jurić“ čiji je cilj da se poboljša bezbednost dece i da se sačuva uspomena na devojčicu koja je tragično nastradala.

Priznanja

Važi za jednu od najlepših, najharizmatičnijih, najseksepilnijih i najstilizovanijih dama na našim prostorima. 2007. godine novine Blic su je proglasile za jednu od najmoćnijih žena u Srbiji. Četiri godine kasnije, magazin Story joj je dodelio titulu „Ličnost godine“. Krajem 2012. godine kompanija „Gorki list“ joj je uručila priznanje „Plamen strasti“ u kategoriji uspešnih dama.

Rođena je 22. jula 1972. godine u Trebinju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.