UMRO BIVŠI GRADONAČELNIK! Naciji saopštene STRAVIČNE vesti
Foto: Profimedia

tuga

UMRO BIVŠI GRADONAČELNIK! Naciji saopštene STRAVIČNE vesti

Kao gradonačelnik bio je jedan od pobornika izgradnje novog stadiona San Nicola, koji je projektovao arhitekt Renzo Piano

Objavljeno: 16:35h

Bivši gradonačelnik Barija Franco De Lucia preminuo je juče. Rođen u Triggianu 21. februara 1934., vodeći predstavnik Italijanske socijalističke stranke Puglia, bio je prvi građanin s većinom levog centra od 1981. do 1990., a kasnije je bio potpredsednik Veća Regija Puglia.

Istog uzrasta kao Bettino Craxi, bio je pokrajinski sekretar PSI-a u Bariju od 1980. do 1981. Kao gradonačelnik bio je jedan od pobornika izgradnje novog stadiona San Nicola, koji je projektovao arhitekt Renzo Piano.

"Bari oplakuje smrt Franca De Lucije, bivšeg gradonačelnika i talentovanog advokata Bara Bari. Dugogodišnji socijalist, Franco De Lucia bio je gradonačelnik Barija gotovo deset godina, od 1981. do 1990. Uvereni reformator, pokretan demokratskom strašću on je eksperimentisao sa savezništvom između snaga istorijske levice u lokalnoj vlasti ranih 1980. Bile su to godine širenja grada kako bi se svima omogućilo pravo na stanovanje, kroz program urbane transformacije za realizaciju konvencionalne i popularne izgradnje. Tokom svog vodstva druge leve hunte promicao je decentralizaciju predviđanjem i administrativne inovacije s uspostavom okruga. Nedostajaće njegova politička strast, njegova lucidna analiza i njegova ljubav prema Bariju.".

Izjavio je to gradonačelnik Barija Antonio Decaro u saučešću u ime celog grada zbog bivšeg gradonačelnika Franca De Lucije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.