OVO JE PRAVA ISTINA O NADI MACURI, NEMA TU NIKAKVIH TAJNI: Sve je APSOLUTNO JASNO!
Nada Macura, Foto: Nemanja Nikolić

AU

OVO JE PRAVA ISTINA O NADI MACURI, NEMA TU NIKAKVIH TAJNI: Sve je APSOLUTNO JASNO!

Svaka poznata ličnost, koja nije dospela u širu javnost zbog svog medijskog talenta, već zbog karakteristika same svoje ličnosti, ima neku svoju prepoznatljivu crtu.

Objavljeno: 18:28h

Dok je za neke ličnosti ta crta ekstremnija, te uključuje skandale i promiskuitet, postoje i oni koji postaju citirani među ljudima zbog svojih jednostavnih, ali upečatljivih fraza. Za našeg intelektualnog asa, Milku Canić, to je bilo jednostavno ”Dobro veče”, ali je i nju medicinski ekspert, doktorka Nada Macura, premašila u popularnosti zahvaljujući svojim savetima, koje daje u svakom svom izveštaju tokom uključivanja u ,,Jutarnji program”.

Fraze zvaničnog portparola Hitne pomoći u Beogradu ,,Obucite se slojevito” i ,,Pijte dosta vode” već nekoliko godina unazad preplavljuju društvene mreže i proslavile su doktorku Nadu Macuru mnogo izvan granica njene ekpertize.

Vremenom, Nada Macura je postajala sve popularnija, kako na televiziji, tako i na društvenim mrežama, da je znatno poraslo interesovanje i za njen privatni život, o kom ona svako malo, pa otkriva i nove detalje. Pa upoznajmo ovu slavnu doktorku malo bliže.

Biografija

Nada Macura je rođena 1948. godine u Vrdniku, na Fruškoj Gori, gde je odrastala u brižnoj porodici punoj ljubavi zajedno sa svojom šest godina starijom sestrom, ocem Lazarom i maćehom Ankom.

Nažalost, Nada Macura se svoje biološke majke Ljubice ne seća, zato što je Ljubici malo nakon Nadinog rođenja pronađena tuberkuloza, zbog čega je ona već nakon Nadinih navršenih godinu dana života većinu svog vremena provodila u raznim sanatorijumima, da bi na kraju 1952. godine i umrla, kada je Nada imala svega 4 godine. Po njenim rečima, verovatno je smrt njene biološke majke i jedan od glavnih razloga zbog čega se odlučila za medicinu kao svoj poziv.

Nada Macura
foto: Prva tv printscreen

Nadin otac, Lazar, se kasnije oženio gospođom Ankom, jedinom majkom koju Nada Macura poznaje, a koja se u potpunosti posvetila vaspitanju i čuvanju Nade Macure i njene starije sestre. Prema rečima same Nade Macure, njih dve su i bile razlog zbog kog gospođa Anka nije želela drugu decu sa Nadinim ocem Lazarom, jer je njih dve već videla kao svoje ćerke.

Gospođu Anku Nada Macura opisuje kao elegantnu i staloženu ženu, od koje je Nada Macura i ”pokupila” ljubav za modu i istančan ukus za detalje. Sa druge strane, Nadin otac Lazar je bio elektroinženjer, koji je bio, kako ona naglašava, germanski precizan, te je tu osobinu baš od njega i nasledila.

Od malena je Nada Macura uživala u umetnosti, naročito crtanju, kom je posvećivala sve svoje slobodno vreme, naročito kada se radilo o stripovima sa Darom Nijagarom. Pored stripova, Nada Macura je išla i na brojne literarne konkurse, a veoma je lepo slikala, te su se neki od njenih radova našli i na izložbi u kući Save Šumanovića.

1 / 6 Foto: printscreen

Nakon izvesnog vremena, Nada Macura je prešla da živi u Smederevsku Palanku, gde je radila kao lekar, a nakon što se razvela ipak otišla u Beograd. U Beogradu se zaposlila u Hitnoj pomoći, gde je radila noćne smene, a onda upisala i specijalizaciju iz kardiologije, pod budnim okom svog mentora prof. dr. Dejana Boškovića, koju je završavala preko dana, uz posao u urgentnom centru.

1995.godine je Nada Macura, zahvaljujući učinku u svojoj struci, postala urednik naučnog časopisa ”Halo 94”, a onda sasvim slučajno upoznala novinarku drugog programa Radio Beograda. Naime, tokom jednog od dežurstava Nade Macure u Urgentnom centru, jedan od pacijenata joj je bila novinarka drugog programa Radio Beograda, koja je, fascinirana Nadom Macurom, odlučila da spoji lepo i korisno, te je Nada Macura i zvanično počela da se uključuje u radio emisije, u kojima je delila medicinske savete.

Nada Macura je svoju novinarsku ekpertizu ubrzo proširia, kada je dobila i sopstvenu autorsku emisiju zvanu ,,Kroz otškrinuta vrata” na Radio Novosti. U svojoj emisiji, Nada Macura je pozivala za goste najpoznatije i najcenjenije stručnjake iz raznih oblasti medicine. Sa identičnim konceptom, Nada Macura je kasnije prešla na Radio Jat, na kom je vodila emisiju ,,Kiseonik”.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.