OVDE BI I NAJBOLJI VOZAČI POGREŠILI: Proverite koliko poznajete saobraćajna pravila, ko ima PREDNOST? (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ AutoTopNL

OBNOVITE GRADIVO

OVDE BI I NAJBOLJI VOZAČI POGREŠILI: Proverite koliko poznajete saobraćajna pravila, ko ima PREDNOST? (FOTO)

Pogledajte dobro ilustraciju i proverite kakvo je vaše znanje

Objavljeno:

Kada se nađu na saobraćajnoj raskrsnici bez semafora, vozači su često u dilemi. Ko i s koje strane ima prednost, šta nam govore znaci, a šta pravila.

Pogledajte dobro ilustraciju i proverite kakvo je vaše znanje.

Posle ovoga mnogi će uzeti da ponove gradivo koje su davno polagali na vozačkom ispitu.

Kroz raskrsnicu prvi prolazi crveni automobil, zbog toga što on ostaje na putu sa pravom prvenstva prolaza. Za njim prolazi žuti kamion, budući da dolazi sa puta sa pravom prvenstva prolaza na put bez pravom prvenstva.

I plavi i zeleni automobil se nalaze na putu nižeg prioriteta i uključuju se na put sa pravom prvenstva prolaza, pa se na njih primjenjuje pravilo desne strane. Zbog toga, prvi prolazi plavi, a za njim zeleni automobil.

Ovu svojevrsnu mozgalicu za vozače objavio je čuveni nemački automobilski klub ADAC već više od 100 godina je posvećen radu i edukaciji na poboljšanju bezbednosti u saobraćaju.

To je, inače, najveći automobilski klub u Evropi, koji okuplja 18 miliona članova, a takođe i najveći moto klub, u koji je učlanjeno oko 1,5 milion motociklista.

Na svojoj Fesjbuk stranici ADAC stalno objavljuje zadatke iz saobraćajnih testova, ostavljajući svojim pratiocima da ponude rešenje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.