NEOBIČNE NAVIKE VOZAČA KOJE SE TIČU NJIHOVOG LIMENOG LJUBIMCA: Iznenadićete se, ovo je HIT!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Bugatti

NEVRERICA

NEOBIČNE NAVIKE VOZAČA KOJE SE TIČU NJIHOVOG LIMENOG LJUBIMCA: Iznenadićete se, ovo je HIT!

Gotovo polovina ispitanika posle posete tržnom centru sklanja kolica sa parkinga da ne izgrebu druge automobile

Objavljeno:

Ljudi imaju neobične navike, pa jedno istraživanje o navikama vlasnika automobila ne iznanađuje mnogo, a veoma je zabavno.Vlasnici automobila ispričali su analitičarima „SberAvto“ o svojim neobičnim navikama koje se tiču njihovog limenog ljubimca na četiri točka.

Recimo, gotovo polovina ispitanika posle posete tržnom centru sklanja kolica sa parkinga da ne izgrebu druge automobile, 42 odsto se trudi da parkira na jednom istom mestu, a više od trećine njih (36%) kaže da razgovaraju sa svojim autom.

Pored toga, 11 odsto vozača voli da fotografiše lepu brojku kilometraže na komandnoj tabli, isto toliko ih je koji pamte brojeve okolnih automobila za slučaj da im neko zakači i izgrebe auto, manje je onih koji usput popije kafu u omiljenom kafeu (10%) i koji lupaju po haubi pred početak vožnje i tako proveravaju da se ispod nje nije sakrila mačka ili neka druga životinja (3%).

1 / 5 Foto: Profimedia

Ima i korisnih navika:

„Čak 77 odsto ispitanika se pridržava kompaktnog parkiranja, 63 procenta propušta u vožnji svakoga ko ga zamoli, a 50 odsto propušta nesigurne vozače. Nešto je manje onih koji pregledaju svoj automobil pre polaska (47%) i zagrevaju motor u svako godišnje doba (44%), zimi ga detaljno čiste od snega (41%), obeležavaju u navigatoru mesta udesa ili radova na putu (10%) i na svojoj automobilskoj kameri čuvaju za policiju snimke tuđih udesa (5%)“, kaže se u istraživanju.

Najpopularnija štetna navika za volanom je vožnja jednom rukom. To radi skoro polovina vozača (49%).

„Njih 27 odsto puši u automobilu, 25 procenata ozlojeđeno dobacuje drugim vozačima ili pešacima, a 23 odsto koristi gedžete za volanom. Čak 22 odsto ispitanika veoma retko pere svoj auto, smatrajući da to nema nekog smisla, 16 procenata sluša glasnu muziku, dok dva odsto izbacuje otpatke napolje kroz prozor automobila“, zaključuju analitičari.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.