PREMINUO MENADŽER JANJUŠ ! Nacija potresena vestima
Foto: Profimedia

TUGA

PREMINUO MENADŽER JANJUŠ ! Nacija potresena vestima

Za to vreme odigrao je 20 utakmica u dresu s orlom na prsima i u njima postigao 5 golova

Objavljeno: 14:33h

Kako je Zbigniew Boniek saopštio na Twitteru, Janusz Kupcewicz je mrtav. Godine 1982. fudbaleri su zajedno osvojili bronzanu medalju na svetskom prvenstvu u Španiji.

Kupcewicz je predstavljao nacionalne boje u godinama 1976-1983. Za to vreme odigrao je 20 utakmica u dresu s orlom na prsima i u njima postigao 5 golova.

1978. otišao je na svetsko prvenstvo u Argentinu, ali je na njima bio rezerva. Četiri godine kasnije u Španiji je nastupio već u 6 utakmica, uključujući i 3-2 pobjedu za treće mesto s Francuskom. Imao je značajnu ulogu u borbi za brozano odličje. Asistirao je Stefanu Majewskom za 2:1, a potom i sam postigao gol nakon izvođenja slobodnog udarca.

Klupsku fudbalsku karijeru započeo je u Olsztynu - prvo je igrao za Warmiju, potom je prešao u Stomil. Nakon ligaških nastupa za Arku Gdyniu (osvojen u poljskom kupu) i Lech Poznań (poljsko prvenstvo), otišao je u inostranstvo. Nastupao je za francuski Saint-Ettiene i grčki klub AE Larisa. Godine 1986. vratio se na dve godine u Poljsku, tačnije u Lechiju iz Gdanjska. Karijeru je završio u turskoj Andanaspori.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.