UMRO VLADIMIR ZELENKO!
Foto: Profimedia

tragedija

UMRO VLADIMIR ZELENKO!

Imao je 49 godina

Objavljeno:

Dr. Zev Zelenko, lekar čiji je “Zelenko Protokol” privukao nacionalnu pozornost u jeku pandemije Covid-19, nažalost je preminuo nakon dugotrajne borbe s rakom.

Imao je 49 godina.

"S neizmjernom tugom objavljujemo da je preminuo naš osnivač dr. Vladimir "Zev" Zelenko", stoji u saopštenju Zelenko Labsa. “Dr. Zelenko je bio lekar, naučnik i aktivist za medicinska prava koji je dotaknuo živote miliona ljudi. Neki su sačuvani kao njegova uloga lekara, a još više ih je nadahnuto njegovim rečima. Njegov “Zelenko protokol” spasio je milione i donio mu nominaciju za Nobelovu nagradu i divljenje predsednika SAD-a među ostalim istaknutim svjetskim vođama.”

Vladimir Zelenko rođen je u Kijevu 1973. Njegova porodica preselila se u SAD kada je imao tri godine i nastanio se u četvrti Sheepshead Bay u Brooklynu, New York City.

Zelenko je pohađao medicinsku školu na Državnom univerzitetu New York u Buffalu, stekavši diplomu doktora medicine 2000. godine.

Dr. Zelenko je bio dugogodišnji lekar u opštini Kiryas Yoel, a postao je poznat po svojim medicinskim mišljenjima tokom vrhunca pandemije Covid-19 i nakon što je vakcina za tu bolest postala dostupna.

Bio je suprug pun ljubavi i otac osmero dece.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.