SA 15 GODINA UŠLA U MENOPAUZU! Nije mogla da se oporavi od šoka, a sačekala ju JOŠ GORA VEST (FOTO)
Ebi Lejn, Foto: Printscreen Facebook

I OVO MOŽE

SA 15 GODINA UŠLA U MENOPAUZU! Nije mogla da se oporavi od šoka, a sačekala ju JOŠ GORA VEST (FOTO)

Svi su mislili da je problematično dete ali istin

Objavljeno: 13:55h

Devojka po imenu Ebi Lejn, imala je samo 15 godina kada je uvidela da nešto nije u najboljem redu u njenom organizmu. Taj neki period je kada devojčice ulaze u pubertet, dobijaju mensturaciju, ali to nije bio slučaj sa njom.

- Moja mama i moja sestra su normalno dobile menstruaciju, zbog čega sam delimično mislila da nešto nije u redu kada moja nije došla - rekla je devojka.

- Kada sam bila tinejdžerka, videla sam da sve moje drugarice dobijaju menstruaciju, a moja nikada nije došla. Otišla sam kod doktora zbog toga, i rekli su mi da neke devojke ne dobijaju pre 16 ili 17 godina, tako da treba da sačekam Zvuči pomalo bezobrazno, ali mislim da kada nešto nije u redu sa vašim telom, jednostavno znate, pa sam se vratila i zamolila ih da urade neke testove. Ispostavilo se da sam ušla u menopauzu - dodala je ona.

Dijagnoza joj je postavljena kada je imala samo 15 godina, ali su njeni simptomi počeli ranije od toga.

Menopauza nije bila nešto što je smatrala da joj se može dogoditi, pa joj je to bio razoran udarac kada su otkrili da je počela prerano.

Nikada nije dobila menstruaciju, a onda su se pojavili klasični simptomi menopauze, valunzi i promene raspoloženja.

Doktor joj nikada nije saopštio konkretan razlog zašto je prerano ušla u menopauzu, jer nije imala porodičnu istoriju prerane menopauze.

- Moji jadni roditelji. Mora da su mislili da imaju stvarno problematično dete. Bila sam prilično stidljiva u školi, ali kod kuće sam stalno menjala raspoloženje, od jako srećne do tužne. Imala bih te ispade na njih, bilo je apsolutno strašno - rekla je Abi.

Većina žena prolazi kroz menopauzu, koja se definiše kao prestanak menstruaciju, u 50-im godinama, ali veliki broj to doživljava ranije.

Pojavljuje se kada jajnici prestanu da oslobađaju jajašca svakog meseca. Pošto folikul - kesa u jajniku u kojoj se razvija nezrelo jaje - takođe proizvodi estrogen, nivoi ovog hormona takođe opadaju.

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.