DEP DOBIO NOVU TUŽBU! Sve mu pare izbijaju iz džepa
Džoni Dep, Foto: EPA-EFE/JIM WATSON / POOL, Profimedia

PONOVO PRED SUDOM?

DEP DOBIO NOVU TUŽBU! Sve mu pare izbijaju iz džepa

Iako je presuda na suđenju Depu protiv Amber konačno objavljena 1. juna, uticaj ovog slučaja je daleko od kraja.

Objavljeno: 12:12h

Kako je preneo News week, advokati Džonija Depa podneli su zahtev kojim odbijaju da plate Američkoj uniji za građanske slobode (ACLU) preko 86.000 dolara nakon Depove tužbe za klevetu protiv bivše supruge Amber Herd (36). ACLU, neprofitna organizacija, ranije je tražila od njega da otplati veliku cifru.

Glumac treba da plaća organizaciji preko 86.000 dolara za sudske troškove tokom suđenja, uključujući Depovu tužbu i protivtužbu. Sudski dokumenti do kojih je došla KFMB-TV u San Dijegu pokazuju da ACLU zahteva da ikona Edvarda Makaza plati 86.256 dolara nakon što je nekoliko svedoka organizacije svedočilo na suđenju. Ovo je takođe za nadoknadu dokumenata koje je ACLU dostavio nakon sudskih poziva Depovog pravnog tima, piše News week.

1. juna, (istog dana kada je presuda nagovestila pravnu pobedu Depa), advokati glumca podneli su zahtev Vrhovnom sudu države Njujork, izražavajući protivljenje zahtevu ACLU-a.

- Zahtev tuženih je više od 86.000 dolara „troškova“ povezanih sa izradom dokumenata koje im je sud naredio ne samo da je prevelik i nerazuman, već i nepodržan njujorškim zakonom - napisali su njegovi advokati.

1 / 9 Foto: Printscreen/youtube/AsmongoldClips

Dep je bio pobednik suđenja i tužio je svoju bivšu ženu za klevetu nakon što je napisala članak iz 2018. za The Washington Post. U članku, iako Herd nikada nije imenovao Depa, optužio ju je da ga je klevetala i da je oštetila njegovu legendarnu karijeru etiketirajući sebe kao žrtvu porodičnog zlostavljanja. Sudija je na kraju dosudio Depu 10 miliona dolara nadoknade štete i 5 miliona dolara kaznene štete, a Herd je osuđena na 2 miliona dolara nadoknade štete u vezi sa protivtužbom.

U zahtevu koji su podneli Depovi advokati, oni su naveli:

- Gospodin Dep priznaje da njujorški zakon predviđa nadoknadu razumnih troškova proizvodnje nestranci i ne protivi se nadoknađivanju takvih razumnih troškova tuženicima; ali, oni njega ponovo optužuju da nije isplatio i traže nadoknadu za troškove koji daleko prevazilaze ono što je razumno bilo da bi se postupilo po nalogu sudskog poziva - zaključili su oni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.