SLAVNA PROROČICA OTKRILA DA ĆE OVO POSTATI NOVA PANDEMIJA: Svet zaprepašten, zna i TAČAN DATUM
Moni Vidente, Foto: Printscreen Youtube

otkrila

SLAVNA PROROČICA OTKRILA DA ĆE OVO POSTATI NOVA PANDEMIJA: Svet zaprepašten, zna i TAČAN DATUM

Moni Vidente vrdi da će se majmunske boginje pretvoriti u pandemiju

Objavljeno:

Slavna kubanska proročica Moni Vidente, žena koja danas živi u Meksiku i koju na Instagramu prati milion i po ljudi, izjavila je da će majmunske boginje prerasti u pandemiju uprkos tome što Svetska zdravstvena organizacija ne veruje da će to biti slučaj.

Vidente tvrdi da će se majmunske boginje pretvoriti u pandemiju već tokom juna, ali je utešan deo priče kaže da ta vidovnjakinja nije uvek tačna sa svojim predviđanjima.

Majmunske boginje su uzrokovane virusom koji je sličan virusu velikih boginja, ali se ne širi među ljudima tako efikasno i manja je smrtnost nego kod velikih boginja. Prirodni rezervoar virusa najverovatnije su neke vrste veverica i drugih glodara u divljini u zemljama centralne i zapadne Afrike.

Iako se bolest zove majmunske boginje, izgleda da majmuni nisu rezervoar virusa, već se slučajno zaražavaju, kao i ljudi, u kontaktu sa drugim životinjama i njihovim izlučevinama. Bolest prelazi na ljude u kontaktu sa izlučevinama bolesnih životinja putem sluznica ili oštećene kože. Takođe, može se preneti ugrizom ili ogrebotinom bolesne životinje.

Sa čoveka na čoveka bolest se može preneti kapljičnim putem (bliskim kontaktom) i kontaktom sa kožnim promenama koje nastaju kod obolelog.

1 / 7 Foto: Printscreen

Bolest se manifestuje povišenom telesnom temperaturom, glavoboljom, groznicom, iscrpljenošću, umorom, bolovima u mišićima i leđima, oticanjem limfnih čvorova i osipom koji liči na osip koji se javlja kod varičela.

Lečenje je simptomatsko i u većini slučajeva bolest prođe kroz dve do četiri nedelje.

Ako su točne informacije s kojima barata veb stranica Global Health, najveći broj slučajeva u ovom trenutku beleži Velika Britanija (190), a slede Španija (136) i Portugal (100).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.