ĐANIJA IZREŠETALI MECIMA, HOROR: Srpkinja svemu svedočila (VIDEO)
Ubistvo Đanije Versaća, Foto: YT Printscreen

NAJEŽIĆETE SE

ĐANIJA IZREŠETALI MECIMA, HOROR: Srpkinja svemu svedočila (VIDEO)

Pre 25 godina ubijen je modni mag - Đani Versaće, a mnogi se i dan danas pitaju šta se zapravo krije iza njegove smrti.

Objavljeno:

15. jula 1997. godine ubijen je čuveni modni kreator Đani Versaće - čovek koji je pomerio granice u modnoj industriji. Ni slutio nije kada je tog sunčanog jutra izašao napolje, poslednji put.

Od njegovog ubistva prošle su 24 godine. Hici iz pištolja su tog 15. jula 1997. prekinuli život slavnog kreatora, ali pitanje zbog čega je dizajner pet meseci pre 51. rođendana ubijen ostaje otvoreno.

Na stepenicama ispred vile u ulici Oušn drajv 1116 pucao je u njega muškarac po imenu Endru Kunanan. U bermudama i tamnoj majici, sa izgledom običnog turiste prišao je Đaniju s leđa i okonačo njegov život.

Čim se saznalo da je čuveni Versaće ubijen, javnost je počela da vrši ogroman pritisak na policiju da počinioca što pre pronađe. Nije se čekalo dugo. Kunanan je osam dana nakon tragedije izvršio samoubistvo, pištoljem kojim je ubio Đanija.

Pokrenuta je ubrzo policijska istraga koja je trajala čak pet godina. Bezuspešno su traženi motivi zločina, koji do danas nisu razjašnjeni. Istragu su pratili protivrečni detalji i teorije koje nisu dovele do konačnog odgovora.

Kunanan, serijski ubica koji se bavio prostitucijom

Endru Kunanan bio je nepoznat javnosti, ali ga je policija odlično poznavala. Pre ubistva Versaćea ubio je četvoricu muškaraca. Za jednog od njih, arhitektu Dejvida Medsona, dokazano je da je bio Kunananov ljubavnik.

Podaci iz biografije Endrua Kunanana nisu prestajali da pune novinske stupce 1997. godine, a najviše se pisalo o tome da je serijski ubica bio muški žigolo. Otkriveno je da je „tom profesijom“ počeo da se bavi kao srednjoškolac i da je često ucenjivao svoje mušterije.

Očevidac ubistva - Mersiha Čolaković

Jedina osoba koja je videla ubistvo Đanija Versaćea bila je Mersiha Čolaković, televizijska voditeljka koja je radila na TV Sarajevo i TV Beograd. Na sudu je najpre svedočila pod lažnim imenom bojeći se odmazde italijanske mafije, a nakon samoubistva Kunanana pod pravim imenom.

"Šetala sam i videla Versaćea. Nasmešio mi se, i ja sam se nasmejala", opisala je moment pre zločina i dodala da se sve desilo veoma brzo. Ubica je prišao, pucao i otišao, ispričala je Mersiha.

U medijima su se nakon njenog svedočenja pojavljivali oprečni izveštaji iz suda. U nekima je pisalo da je izjavila da su ispaljena tri metka, u nekima da je ubica pucao u glavu i u leđa suprotno policijskim papirima u kojima stoji da je kreator upucan u glavu i vrat.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.